14
nov
'20
OKaninefaaten laten zich ondanks coronatijden toch om elf over elf van zich horen want 'Carnaval vier je altijd & overal' in Kokkerhout.
Geschreven door Redactie BON

Kaninefaaten laten, ondanks coronatijden, toch om 11 over 11 van zich horen want 'Carnaval vier je altijd & overal'. (foto's > update filmpje)

Traditioneel wordt op 11-11 om elf over elf in de avond de nieuwe Prins en Prinses der Kaninefaaten, met een grote knal bekend gemaakt in De Schelft. Dit is tevens dan ook het startschot van het nieuwe carnavalsseizoen in Kokkerhout. Carnaval is bij uitstek een feest van zotheid, spot en uitbundigheid maar ook van verbroedering en saamhorigheid. Daarom organiseren De Kaninefaaten...

carnaval traditioneel voor alle inwoners van Noordwijkerhout. Helaas zal het carnaval dit jaar, zoals we al eerder van premier Mark Rutte te horen kregen, door het Covid-19 virus een flink stuk minder uitbundig gevierd gaan worden. Maar De Kaninefaaten zijn niet voor 1(1) gat(en) te vangen en halen dit carnavalsjaar het maximale er uit wat binnen de veilige mogelijkheden ligt.

Om zo in ieder geval toch een stukje saamhorigheid en verbroedering over Kokkerhout te laten neerdalen. Wat juist nu zo belangrijk is omdat door de gevolgen van de coronacrisis eenzaamheid en vergetelheid op de loer liggen.

De Kaninefaaten stonden onder aanvoering van hun huidige Prinsenpaar Prins ConfetSchie en Prinses Power! op 11-11 om 23-11 uur op het bordes van het Noordwijkerhoutse gemeentehuis en zongen daar op voldoende corona-afstand samen met een aantal mede-carnavalisten onder begeleidende klanken van het carillon het Noordwijkerhoutse Volkslied. 

Dit alles werd voorafgegaan door de welluidende kerkklokken van alle samenwerkende kerken in Kokkerhout, vervolgens werd na het zingen van het Noordwijkerhouts Volkslied een kort maar knallend vuurwerk af gestoken.

Tevens hebben de Kaninefaaten een open brief geschreven, die gericht is aan burgemeester Wendy Verkleij. Hierin spraken de Kaninefaaten niet alleen hun waardering voor haar uit, maar hebben zij daarin ook aangegeven dat de Kaninefaaten aankomend carnaval 2021 weer de sleutel van Kokkerhout bij haar komen ophalen.

Met dit carnavaleske gebeuren op 11-11 om 23.11 uur willen De Kaninefaaten niet alleen aan alle inwoners van Kokkerhout laten weten dat het nieuwe carnavalsseizoen met als thema 'Carnaval vier je altijd & overal' is begonnen, maar ook laten zien dat De Kaninefaaten aan hen denken als zijnde een lichtpuntje voor mensen die het nodig hebben.

Foto's Wendy Weijers > filmpje Flashlight Fotografie.