Datum: 24-01-2021 - 04:19

08
nov
'20
Handhaving oneigenlijk gebruik bollengrond: Hetty Koning met werkgroep 'Waarom weg?' in Hart van Nederland. (uitzending gemist)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Handhaving oneigenlijk gebruik bollengrond: Hetty Koning met werkgroep 'Waarom weg?' in Hart van Nederland. (uitzending gemist)

Er is al veel over dit onderwerp geschreven in de lokale media. In de gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk is momenteel handhaving van bestemming bollengrond. Bollengrond wat niet meer geschikt is als bollengrond en te kleine afmetingen heeft voor gebruik van moderne werktuigen. Bollengrond wat al ruim 40, 50 jaar in gebruik is als paardenlandje, moestuin etc....

 

Gedupeerden van deze handhaving hebben massaal brandbrieven gestuurd aan de gemeente, diverse fracties hebben vragen gesteld aan de verantwoordelijk wethouder, afgelopen dinsdagavond zijn er diverse insprekers geweest bij het rondetafelgesprek.

Hetty Koning heeft nu zelfs de landelijke pers gehaald met haar werkgroep: 'Waarom Weg?' Gisteren stond er een pagina groot artikel in de Telegraaf. Zaterdagmiddag kwam Hart van Nederland opnames maken voor de uitzending van zaterdagavond (klik hier voor de foto's bij Blik Op Noordwijk.

Hetty heeft voor de camera uitgebreid verteld over de handhaving en de soms heftige consequenties voor houders van paarden en moestuintjes op dit soort percelen. Voor sommige paardenhouders is er geen andere keus dan hun paarden naar de slacht te brengen omdat er geen ander plaatsje te vinden is.

De machteloosheid, boosheid en oneerlijkheid die er is bij gedupeerden omdat de gemeente deze landjes soms al meer dan 30 jaar gedoogd is enorm. De petitie die is opgestart, is ondertussen al meer dan 1250 keer ondertekend, Gwen van 9 jaar heeft ook veel handtekeningen opgehaald, haar pony staat ook op een weitje die dreigt te verdwijnen. 

U kunt de uitzending van Hart van Nederland Late Editie met het interview van o.a. Hetty terugkijken bij uitzending gemist, klik hier. 

Bron en foto Blik Op Noordwijk.