Datum: 28-09-2021 - 01:13
07
nov
'20
Minidocu online over het Noordwijkerhoutse voetbaltalent van de Ajax Vrouwen en Oranje onder 19: Jonna van de Velde.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Minidocu online over het Noordwijkerhoutse voetbaltalent van de Ajax Vrouwen en Oranje Onder-19: Jonna van de Velde.

NextGen Amsterdam is een platform voor de volgende generatie topsporters, zij volgen jaarlijks diverse sporttalenten op hun weg naar volwassenheid en succes. Dit jaar is de uit Noordwijkerhout afkomstige Jonna van de Velde, voetbalster van de Ajax Vrouwen en Oranje Onder-19 jaar, één van de gezichten. In november is het Minidocu-maand bij NextGen Amsterdam....

Iedere vrijdag verschijnt een video waarin één van de vier gezichten van #NXG20 je meeneemt met zijn of haar eigen, unieke verhaal via de social media kanalen.

‘Het was echt fantastisch om deze minidocu’s te maken’ vertelt Rowin Bouwmeester, Projectmanager van NextGen Amsterdam. ‘Normaal gesproken zetten we onze talenten vooral in the picture tijdens de evenementen. Dat is dit jaar lastig en daarom hebben we gekozen voor deze manier om ze toch de aandacht te geven die ze verdienen.’

De minidocu’s gaan over het leven als topsporttalent, over dromen, hard trainen en niet opgeven. Maar ook over tegenslagen, blessures en druk. Over social media, voorbeelden, over hoe de talenten al zover hebben weten te komen en over hun speciale band met de stad Amsterdam.

Op vrijdag 6 november is de exclusieve minidocu ‘JONNA’ online gegaan (zie hieronder), waarin Jonna van de Velde vertelt over haar carrière, ontwikkeling en dromen. Het jonge talent die haar prille carrière begon bij VVSB in Noordwijkerhout verlengde 3 april nog haar contract met twee seizoenen bij de Ajax Vrouwen in Amsterdam.

Jonna van de Velde (4 november 2001) betekent de verlenging een volgende stap in haar ontwikkeling. De middenvelder tekende in 2019 haar eerste profcontract bij Ajax, waarna ze in de zomer de overstap maakte van het Talententeam naar het eerste elftal.

Sindsdien kwam ze veertien keer in actie voor de Ajax Vrouwen. “Ik ben heel blij met de verlenging”, aldus Van de Velde in april. “Ik heb een goed gevoel over de wedstrijden die ik heb gespeeld en ik denk dat ik hier nog goed kan ontwikkelen in de komende jaren.”