Datum: 27-01-2021 - 02:42

06
nov
'20
Fracties gemeenteraad Noordwijk geven mening over begroting.
Geschreven door Griffie Gemeenteraad

Fracties gemeenteraad Noordwijk geven mening over begroting.

Ieder jaar stelt de gemeenteraad de begroting vast. Alle fracties van de raad geven in onderstaande spread (lees meer...) aan waar zij aandacht voor vragen komend jaar. Hoeveel gaat de gemeente Noordwijk het aankomende jaar uitgeven? Wat zijn de gevolgen van Corona op de financiën van de gemeente. Komt er extra geld voor veiligheid, voor cultuur of voor de aanleg en het onderhoud van wegen?...

Dat wordt bepaald in de begroting, het huishoudboek van de gemeente. Die is in onderwerpen (programma’s) opgedeeld. Per programma staan drie vragen centraal: Wat willen wij in Noordwijk bereiken? Wat doet de gemeente daarvoor? Wat gaat dit kosten?

Het college van Burgemeester en Wethouders doet hiervoor een voorstel en legt dat vervolgens voor aan gemeenteraad. Tijdens de behandeling van de begroting op 10 november 2020 bepaalt de gemeenteraad waar het beschikbare geld uiteindelijk naar toe gaat. Een belangrijk moment voor de gemeenteraad. Lees hier waar de verschillende politieke partijen zich sterk voor willen gaan maken in 2020. 

Bekijk de behandeling van de begroting
Wilt u reageren? De gemeenteraad van Noordwijk is door u gekozen. Uw volksvertegenwoordigers bespreken de begroting op 10 november 2020 vanaf 16:00 uur. U kunt deze en alle vergaderingen van de gemeenteraad volgen via de livestream op www.noordwijk.nl/livestream.

Contact of reageren
Wilt u in contact komen met de raad? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u reageren op de bijdrage van een fractie? Alle partijen en raadsleden vindt u op wie is wie op www.noordwijk.nl/gemeenteraad.

Klik hier voor de PDF-versie. Foto PR.