Datum: 01-02-2023 - 09:54
05
nov
'20
Stimuleringsproject laat kinderen massaal kennismaken met sport en cultuur. in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Sjors Sportief & Sjors Creatief
Foto's Redactie BON

Stimuleringsproject laat kinderen massaal kennismaken met sport en cultuur.

Sjors valt voor vierde jaar op rij in de smaak Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in Noordwijk. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat de gemeente Noordwijk in 2017 startte. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten...

Dit schooljaar schreven al 1068 kinderen zich in. Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Noordwijk ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past.

Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken, bakken en muziek maken.

Meer dan 1000 inschrijvingen Sjors is al jaren een echte hit onder de basisschooljeugd. Ook dit schooljaar schreven al ruim 1000 kinderen zich in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En die teller loopt nog door, vertelt Mike Bos, Buurtsportcoach bij de gemeente Noordwijk.

“Sjors is ook dit jaar weer razend populair. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Gelukkig neemt ook het aanbod ieder jaar toe, want steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging.”

Sjorsboekje Sjors is een initiatief van de gemeente Noordwijk in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan zestig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Noordwijk ontvangen.

“Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen veelal gratis in contact te brengen met sport en cultuur”, aldus Buurtsportcoach Mike. Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website www.noordwijkactief.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het totale aantal inschrijvingen ook dit jaar weer weten te overtreffen.”

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Dan kunt u contact opnemen met Mike Bos, Buurtsportcoach bij de gemeente Noordwijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.