Datum: 12-05-2021 - 18:44
04
nov
'20
Rita Verbeek - van Dam 40 jaar in dienst bij Groot Hoogwaak in Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Rita Verbeek - van Dam 40 jaar in dienst bij Groot Hoogwaak.

Vroeger was het heel normaal, maar tegenwoordig zie je het steeds minder dat werknemers 40 jaar in dienst zijn bij dezelfde baas. Het in je leven voor meerdere werkgevers werken is heel normaal geworden, zo nu en dan kom je ze nog tegen die hun baas 40 jaar trouw blijven. Zo ook de van oorsprong op de Langevelderweg in Noordwijkerhout geboren en getogen Rita Verbeek - van Dam....

Zij is op 1 november 40 jaar in dienst bij Woon- en zorgcentrum Groot Hoogwaak in Noordwijk. Haar vader Gijsbert van Dam heeft als timmerman ook 40 dienstjaren volgemaakt bij Psychiatrisch Centrum Sint Bavo waar nu de woonwijk Landgoed in den Houte wordt ontwikkeld.

In normale tijden is 40 jaar in dienst bij je werkgever reden voor een feestje voor de jubilaris, maar in tijden van corona is helaas alles anders. Rita ging er van uit dat er niets gedaan kon worden en dat liep toch anders voor haar. Rita's leidinggevende Gerda Caspers zag mogelijkheden en bedacht een alternatief.

Afgelopen zondag werden alle collega's van Hoogwaak opgetrommeld en kreeg Rita thuis voor de deur een passende felicitatie voor haar jubileum. Als eerste was er een fles champagne die voor haar woning midden op straat (Overbeek) werd ontkurkt.

Vervolgens kreeg de jubilaris een stoet van toeterende auto's, scooters en fietsen langs de deur, met daarin/op collega's en familie die op gepaste afstand Rita met een bloemetje feliciteerde met haar 40-jarig jubileum in dienst van Groot Hoogwaak.

Woensdagochtend 4 november werd Rita nogmaals in het zonnetje gezet op Groot Hoogwaak zelf. Op de afdeling waar ze werkzaam is kreeg Rita in het bijzijn van haar naaste collega's en cliënten, taart bij de koffie, een speech en bloemen van leidinggevende Gerda.

Vervolgens was er een interview met de redactie van Blik Op, klik hier voor het interview op Blik Op Noordwijk met meer foto's en een filmpje van de felicitatieoptocht voor de deur op de Overbeek.