Datum: 27-01-2021 - 01:47

04
nov
'20
Raadsvoorstel herbestemming bollenschuur tot 8 wooneenheden en nieuwbouw Bed & Bulbs op de Herenweg in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Raadsvoorstel herbestemming bollenschuur tot 8 wooneenheden en nieuwbouw Bed & Bulbs Herenweg.

Het college van de gemeente Noordwijk heeft op 3 november een raadsvoorstel verstuurd, waarbij men aan de gemeenteraad vraagt om in te stemmen met een afwijking van het bestemmingsplan 'Victor en Dorp'. Het bouwplan betreft het geven van een herbestemming aan een bollenschuur tot 8 wooneenheden en de nieuwbouw van een Bed & Bulbs met beheerderswoning op het perceel Herenweg 80 te Noordwijkerhout...

De 8 wooneenheden in de voormalige bollenschuur met een monumentale gevel liggen binnen de bestemming ‘Wonen’ en zullen als zodanig worden aangewend voor de huisvesting van starters, éénpersoonshuishoudens, arbeidsmigranten, statushouders etc., waarbij kamergewijze verhuur is uitgesloten.

In het B&B-gebouw met 15 verblijven mag niet worden gewoond. Het is namelijk een overnachtingsaccommodatie gericht op het bieden van de mogelijkheid tot een toeristisch kortdurend verblijf met het serveren van een ontbijt. Mocht de gemeenteraad op de vergadering van 15 december akkoord gaan met het plan dan kan het voor zes weken ter inzage worden gelegd. 

Het raadsvoorstel en de uitwerking van het plan kunt via deze link inzien. De onderstaand tekeningen komen uit het plan.