Datum: 04-02-2023 - 16:34
Aanbiedingen met (weekend)voordeel op de
BON-actiepagina, klik hier. (nieuw Slagerij Klein)

 

03
nov
'20
Langere voorbereidingstijd zorgt voor uitstel wijkrenovatie Zeeburg in Noordwijkerhout.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Langere voorbereidingstijd zorgt voor uitstel wijkrenovatie Zeeburg.

Op 8 april 2020 werd de gemeenteraad door het college middels een informatiebrief (klik hier) op de hoogte gebracht over de stand van zaken betreffende de geplande wijkrenovatie Zeeburg in de kern Noordwijkerhout. Op dit moment wordt er een vraagspecificatie voor de eisen waar het project aan moet voldoen opgesteld...

hierbij worden een aantal marktpartijen uitgedaagd om de wijkrenovatie van Zeeburg met burgerparticipatie, klimaatadaptatie, etc. voor te bereiden. Het college verwacht deze voorbereiding in het 1e kwartaal van 2021 te kunnen gunnen aan één van de marktpartijen.

Het voorbereidingsproces voor dit project zal dan naar verwachting een jaar in beslag nemen. Afhankelijk van de uitkomsten van deze voorbereiding zal t.z.t. pas inzichtelijk worden of de gemeente dan direct aansluitend aan de voorbereiding de renovatie kan gaan uitvoeren.

Hierbij geeft het college ook aan dat ze uiteraard afhankelijk zijn van mogelijke partijen die ook willen participeren in het voorbereidingsproces van het project. In de programmabegroting 2020-2023 van de gemeente Noordwijk staat de vernieuwing van de openbare ruimte in de wijk Zeeburg nog op de planning tussen 2021 en 2024.

Gelet op de langer benodigde voorbereidingstijd zal de planning 2021 t/m 2024 niet gehaald worden. Het is voor het college nu nog niet mogelijk om aan te geven wat de nieuwe planning gaat worden. Deze is mede afhankelijk van mogelijke stakeholders.

Luchtfoto boven Zeeburg BON. Onder gemeente Noordwijk.