Datum: 01-06-2023 - 11:11
01
nov
'20
Moordwijkerhout ook online griezelig spannend. (foto's + winnende team: Renske, Jeffrey, Joep, Dirk, Esmée, Lars en Marieke)
Geschreven door Organisatie Moordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Moordwijkerhout ook online griezelig spannend. (foto's + winnende team: Renske, Jeffrey, Joep, Dirk, Esmée, Lars en Marieke)

De 2020-editie van escape-town Moordwijkerhout zit er weer op. Coronaproof en dus online. Tussen 17.00 en middernacht uur gingen 139 deelnemers verdeeld over 18 teams digitaal op zoek naar de verdwenen aannemer van Landgoed in den Houte. De online route voerde ze door de geschiedenis van Noordwijkerhout, over Landgoed in den Houte en de Engelse Tuin...

naar de Witte Kerk en een aantal Noordwijkerhoutse Ondernemers. De websites en social media pagina’s van Speciaalcafé Van der Geest, Suzanne’s Feestshop, One-2-track, Slagerij van Kampen, Heemskerk Makelaardij, Carnavalsvereniging De Kaninefaaten en De Dierenhoeve moesten worden doorgespit.

De teams werden uitgedaagd om zo snel mogelijk de antwoorden te geven en ook hun creativiteit aan te spreken voor de bonusvragen. Hiervoor werd per team een whatsapp groep aangemaakt. Daar lieten de meeste teams het niet bij: om elkaar toch ‘live’ te zien, werden Teams en Zoom meetings belegd. Tijdens het spel zaten de spelleiders in de war-room bij PIXIT Ontwerpstudio.

Daar kwamen soms hilarische app berichten binnen. “Antwoord is 8”. Reactie war-room “bijna goed”. Antwoord “17”. Of “de teamcaptain is naar de wc, mag ik ook antwoorden?” War-room: “Jullie hebben het mysterie opgelost, goed gedaan!” Reactie team: “Jeey! Nou ja, hij is natuurlijk wel dood …”. Teamcaptain: “doe maar een hint”.

Teamgenoot via spraakbericht: “NIET DOEN JEROENNN”. “Hoeveel maanden hebben 28 dagen?” Antwoord “13”. Ook werd geprobeerd de spelleiding om te kopen met gifjes met rondgestrooid geld en vroeg een team of ze nog een keer mee mochten doen met de volgende ronde.

Na een enerverende en spannende avond was team 3 van de 17.00 uur sessie het snelste in het vinden van de uiteindelijke oplossing. Zij hadden slechts 67 minuten nodig, de hekkensluiters deden er ruim 2x zo lang over. Het winnende team bestond uit Renske van Nobelen, Jeffrey Salman, Joep van Schooten, Dirk van der Voort, Esmée van der Voort, Lars Opdam en Marieke Roeleveld.

Met de antwoorden op de vragen, opdrachten en puzzels verzamelden ze 2 sets van 16 getallen, waarbij de ene set de sleutel was tot de volgorde van de andere set. De juiste volgorde leidde vervolgens tot een gps-code: de oude begraafplaats van de Sint Bavo.

Het winnende team krijgt een mailtje hoe ze hun prijs kunnen ophalen bij Vink Multimedia in de Havenstraat. Laura, Luca, Jeroen, Jazzton, Natacha, Roos, Anja en Tonneke van team Moordwijkerhout hopen dat iedereen zich vermaakt heeft en zien iedereen graag volgend jaar weer live voor een nieuw mysterie. Tot ziens in Moordwijkerhout!

Foto's PR > 'Moordwijkerhout war-room' bij PIXIT Ontwerpstudio. En foto's bij de Witte Kerk van Peter Warmerdam,