Datum: 28-09-2021 - 01:24
31
okt
'20
Niet zomaar een.....parochiaan: Ria Vink neemt afscheid van 'haar kindje' het Zevenblad in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Niet zomaar een.....parochiaan: Ria Vink neemt afscheid van 'haar kindje' het Zevenblad.

We starten op Blik Op Noordwijkerhout met een nieuw item waarbij we via 'Niet zomaar een....." aandacht willen schenken aan dorpsgenoten die met hun vrijwilligerswerk net iets meer doen en daardoor belangrijk zijn voor de samenleving in ons dorp. Kent u iemand die het verdiend om eens een keer in het zonnetje gezet te worden...

laat het de redactie van BON weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef in een tekstbericht aan waarom hij of zij deze aandacht verdiend en graag voorzien van een foto(s). Dan zorgen wij er 1x per maand voor dat er een topper in het zonnetje gezet wordt op BON en deze topper ontvangt van de redactie ook nog eens een mooie bos bloemen die geschonken wordt door Van den Berg Bloemensfeer en meer Havenstraat 4.

Niet zomaar een.....parochiaan: Ria Vink neemt afscheid van 'haar kindje' het Zevenblad.
Begin september heeft de Parochie Sint Maarten afscheid genomen van Ria Vink als hoofdredacteur van het Zevenblad. Dat Zevenblad was haar ‘kindje’. Er was maanden naar toe gewerkt in overleg met de pastoor en de Zalige Zalm (de uitgever). Maar ook het bekijken van andere bladen om een idee te krijgen hoe het er uit moest gaan zien en de opleiding van de lokale redacties voor deze gezamenlijke uitgave om de teksten en foto’s te kunnen verwerken.

Iedere kern kreeg 2 pagina’s ter beschikking voor het 'eigen nieuws'. Er moest een naam bedacht. Van alles passeerde de revue, maar ineens kwam de geest: 'Zevenblad' 7 kernen met een prikkelende naam voor mensen die van bloemen houden. Zevenblad is een gevreesde plant, onuitroeibaar! Dat wilde dit blad ook wel zijn. Het eerste nummer kwam uit in april 2012, voorafgaand aan de ‘doop’ van de parochie op 9 april.

Ondanks aanvankelijke scepsis is het gelukkig snel uitgegroeid tot een herkenbaar blad voor alle parochianen. De lay-out en techniek is in de loop der tijd verbeterd, maar altijd was Ria degene die de laatste hand legde aan het blad, met invulling van alle algemene pagina’s en het in de gaten houden van alle wensen van de lokale redacties geen kleinigheid. Het is heel jammer, maar wel begrijpelijk, dat Ria het tijd vond om het stokje over te dragen. Haar taak wordt overgenomen door Truus Wütz, die de afdeling communicatie vertegenwoordigt in het bestuur van Sint Maarten.

Dat geldt ook voor haar taak als webmaster van de website van de parochie. Zij had al ervaring als beheerder van de website van de Victor en Jozef en was een gewillig slachtoffer voor de klus. In Januari 2018 werd de nieuwe website gelanceerd, die dus de 7 lokale websites moest vervangen, om op die manier steeds meer een eenheid te worden als Sint Maarten. Ook deze taak kosten veel tijd en moeite om op te zetten. Nu heeft ook de website een eigen plek gekregen in het opzoeken van alle activiteiten, als welkome aanvulling op het parochieblad. Iedere kern kan de eigen activiteiten er in zetten, zodat alles actueel blijft.

Als bijzondere blijk van waardering heeft Ria in 2018 de Jozefspeld gekregen. Het is echt niet zo dat Ria met pensioen is gegaan. Haar activiteiten als aanjager van de Passie van Noordwijkerhout zijn intussen welbekend en blijven gewoon doorgaan. En passant bleek ze ook nog een Maestro in het dirigeren! Ook in het carnavalsleven van Noordwijkerhout blijft ze actief. In 2016 werden zij en haar Richard het prinsenpaar van de Kaninefaaten: Prins Music en Prinses Passie.

Ria werkt nachtdiensten als internationaal hulpverlener bij Eurocross Assistance. Als ze zich verveelt kan ze ook haar energie nog kwijt in de winkel van Vink Multimedia aan de Havenstraat en in haar gezin met 3 opgroeiende zonen. Hoezo duizendpoot? En als vrijwilliger blijft ze actief bij de Jozef kern, dus we nemen niet echt afscheid, maar toch..

Bij haar afscheid werd door Mieke Oude Veldhuis namens het bestuur van Sint Maarten een speciaal voor Ria vervaardigd beeldje aangeboden, gemaakt door de Noordwijkse ceramiste Ghislaine van Tongeren. Dat prijkt nu bij haar op de kast en voor ons op de voorpagina. Oud pastoor Goumans kwam haar ook nog bedanken voor de jarenlange samenwerking, de bloemen werden op gepaste afstand overhandigd.

Nogmaals dank Ria, voor de ontelbare uren die je in dit geweldige werk hebt gestopt!

Tonny Kroone
Namens de Parochie Sint Maarten. 

Foto's PR.