Datum: 25-01-2022 - 14:18

25
okt
'20
Kerkenveiling - loterij: Wel niet - of toch - o ja? Anders - hoe dan - wat dan?
Geschreven door Comité Kerkenveilingen

Kerkenveiling - loterij: Wel niet - of toch - o ja? Anders - hoe dan - wat dan?

Zaterdagavond in de Victorkerk en zondagmorgen in de Jozefkerk werden de eerste loten gekocht door de voorgangers respectievelijk Bertijn Prins en Jan Lamberts (zie foto's). Hiermee is het startschot gegeven voor de grote loterij van de Victor- en Jozefkerk samen, als onderdeel van de gezamenlijke kerkenveiling nieuwe stijl...

De trouwe lotenverkopers kunt u weer aan uw deur verwachten. Dit jaar kunnen de loten met een QR-code afgerekend worden, natuurlijk is contant betalen ook gewoon mogelijk! U kunt de loten ook bestellen via de bestellijst die deze week samen met het Zevenblad bezorgd wordt en via de secretariaten van beide kerken. U doet toch ook mee?

En dan de kerkenveilingen: Helaas kunnen de kerkenveilingen, in de traditionele vorm dit jaar, als gevolg van Corona niet doorgaan. De 1,5m regel maakt dat onmogelijk. Maar kunnen de beide parochiekernen zonder de opbrengst van de kerkenveiling? Nee, dus.

Beide parochiekernen hebben de opbrengst van de kerkenveiling hard nodig en hebben de grootste moeite om het onderhoud van beide kerkgebouwen telkens weer op te brengen. De vraag is: ‘Hoelang is dit vol te houden?’  De onderhoudskosten nemen elk jaar toe en het aantal kerkbezoekers en parochianen die ons financieel ondersteunen wordt helaas elk jaar iets minder.

Daarom hebben de beide comités voor dit jaar gekozen om samen met een andere opzet te komen: Een grote gezamenlijke loterij en een intekenlijst voor producten waarbij de opbrengst van deze samenwerking op basis van 50%-50% over beide kernen wordt verdeeld.

Wij nodigen u van harte uit om mee te doen met de kerkenveiling nieuwe stijl.

Foto's PR.