Datum: 25-09-2023 - 02:12
01
nov
'20
Victorhuis viert 40-jarig bestaan maar helaas zonder een feestje . (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Victorhuis viert 40-jarig bestaan maar helaas zonder een feestje. (foto's bouw Victorhuis)

Op 2 november 2020 is het 40 jaar geleden dat gemeenschapshuis ‘t Victorhuis officieel in gebruik werd genomen. Na de inzegening door Pater L. Hooijmans vond daarmee de officiële opening plaats destijds en werd de naam bekend gemaakt ‘t Victorhuis. De bouw van de nieuwe, moderne en vlak bij de Sint Victorkerk gelegen gemeenschapshuis...

werd mogelijk gemaakt na de verkoop van de grond van de oude Victorschool en het parochiehuis aan de Kerkstraat. Op 23 juni 1980 werd de eerste (gedenk)steen gelegd door de toen 7-jarigen Angela van Eeden en Dennis van Steijn en de 10-jarige Frans de Boer. (zie de foto's)

Voor het beheer van het Victorhuis werd er een stichting opgericht die in de eerste jaren jaren bestond uit Gerard Post (voorzitter), Marijke Volkerijk (vice-voorzitter) Riek van der Lans (1e secretaris) Piet Hermans (2e secretaris) en Nic Weijers (penningmeester). 

Er zijn al die jaren door heel veel enthousiaste vrijwilligers ontelbare kerkelijke bijeenkomsten, verenigingsactiviteiten, vergaderingen en feesten prima verzorgd. Helaas kan het feestje van '40 jaar 't Victorhuis' door de huidige coronamaatregelen niet gevierd worden, geeft het bestuur van 't Victorhuis in een reactie aan. 

Ondertussen blijft men achter de schermen natuurlijk gewoon doorgaan en hopen ze weer snel ‘t Victorhuis aan de Sporkenhout te kunnen gaan gebruiken zoals men dat al 40 jaar gewend is.

Foto's van o.a. de bouw van 't Victorhuis en daarbij het leggen van de eerste (gedenk)steen en jubileumviering 25 jaar Victorhuis.