Datum: 23-01-2022 - 10:56

30
okt
'20
Zaterdag 31 oktober: Laat je fietsverlichting gratis controleren tijdens fietsverlichtingsactie 2020. (Spring op je fietsmaand+foto's)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Zaterdag 31 oktober: Laat je fietsverlichting gratis controleren tijdens fietsverlichtingsactie 2020. (Spring op je fietsmaand+foto's)

Dit najaar wordt weer de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Fietsers kunnen op zaterdag 31 oktober 2020 gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren. De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. Daarom organiseren gemeenten...

Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren weer een fietsverlichtingsactie. Bij de deelnemende rijwielhandelaren kun je op de actiedag jouw verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon. Vanwege de huidige corona situatie zal er dit jaar geen stand van de Fietsersbond staan.

Deelnemende rijwielhandelaren
In gemeente Noordwijk vindt de fietsverlichtingsactie plaats bij de onderstaande rijwielhandelaren. In de aansluitende week, van 2 november 2020 tot en met 7 november 2020, kun je ook nog bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Zij geven dan 10% korting op de totale reparatiekosten van fietsverlichting: materiaal plus arbeidsloon.

Deelnemende rijwielhandelaren in Noordwijkerhout
Van Dam Fietsen (zie foto)
Henk Zwaan Tweewielers
Looijestijn Tweewielers

Deelnemende rijwielhandelaren in Noordwijk
Fietsmannetje Noordwijk
Mooijekind fietsen
Theo’s Tweewielershop

'Spring op je fietsmaand' met wethouder Roberto ter Hark. 
Deze week was wethouder ter Hark aanwezig in het kader van de 'Spring op je fietsmaand', bij de kinderdagverblijf Humankind daar gaf hij het startsein voor de loopfietsclinic voor peuters.

'Spring op je fiets maand' bij het Teylingen College Leeuwenhorst.
De gemeentelijke Sport & Cultuurcoaches promoten samen met organisatie Goedbezig de bewustwording van veilig fietsen onder jongeren. Culturele en sportieve activiteiten rondom fietsen worden deze maand door hen georganiseerd. Een onderdeel van deze activiteiten is 'de doorgeeffiets'. Mevr. Alkemade (docent theater & CKV) en Dhr. Groenewegen (docent LO) fietsen komende week op deze fietsen om bewoners van de gemeente te stimuleren om vaker de fiets te pakken. (zie foto's)

Meer info over de ‘Spring op je fietsmaand’:
Het Sportbedrijf Noordwijk organiseert voor de 3e keer ‘Spring op je Fietsmaand’ voor de hele gemeente Noordwijk. Om de inwoner van Noordwijk te motiveren en stimuleren meer en veiliger te gaan fietsen. Waarom zou ik gaan fietsen? Er zijn heel veel redenen om te gaan fietsen. Het is bijvoorbeeld goedkoop, veilig en gezond. Er zijn genoeg redenen om de fiets te pakken. Ga op de fiets naar je sportclub, school of doe bijvoorbeeld boodschappen op de fiets. De voordelen van fietsen zijn waarschijnlijk groter dan je denkt!

Fietsen is goed voor je en moeten we veel vaker doen! Wanneer kun jij de fiets pakken? Fiets wel veilig! Zet je licht aan, omdat het ‘s morgens en ‘s middags donker is. Het is belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer!
Er worden deze maand leuke activiteiten georganiseerd door de Buurtsportcoaches en de Cultuurcoaches. Wekelijks loopfietsclinic bij kindersdagverblijven, mountinbike parcours, speeltuinen toer op de fiets en als afsluiting een eigen toneelstuk maken over fietsen!

Ook de doorgeeffiets fiets dit keer weer door Noordwijk en Noordwijkerhout! Afgelopen week heeft Buurtsportcoach Mike en Manon van een plaatselijke bank erop gefietst. Aankomende week 2 docenten van het Leeuwenhorst college. Zet je licht aan en pak deze maand de fiets en deel je foto’s en leuke ervaringen met elkaar.

Foto's Willem Krol en BON.