Datum: 18-01-2022 - 17:02
19
okt
'20
D66 draagt Joop Evers voor als commissielid in de gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

D66 draagt Joop Evers voor als commissielid.

Fractievoorzitter Dick Gutlich van D66 Noordwijk heeft Joop Evers voorgedragen als commissielid. Na het vertrek van Lisa Wouda was er in de fractie van D66 een vacature ontstaan die nu weer krachtig wordt ingevuld. Joop Evers (1938) is opgegroeid in de streekgemeente Hillegom en woont sinds 2015 met zijn vrouw in Noordwijk...

Hij is al sinds 1968 lid van D66. Joop is opgeleid en vervolgens gepromoveerd als werktuigbouwkundig en wiskundig ingenieur en was tot zijn emeritaat hoogleraar bij de Universiteit Twente en de TU Delft. Het nieuwe commissielid streeft hartstochtelijk naar verbetering van openbaar vervoer in de streek. In zijn vrije tijd ontwikkelt hij ingenieuze modellen voor slimme dienstregelingen die de aantrekkelijkheid van het OV kunnen versterken.

In zijn nieuwe rol krijgt Joop de aandachtgebieden regionale samenwerking, Omgevingswet, mobiliteit en bereikbaarheid, waaronder verkeer en parkeren, onder zijn hoede. In elk geval wil Joop graag bijdragen aan verbetering van het openbaar bestuur in onze regio; een echt D66 item! Naar verwachting zal Joop Evers in de raadsvergadering van 27 oktober a.s. worden geïnstalleerd.

Noordwijk, 17 oktober 2020.
Fractie D66 Noordwijk.