Datum: 20-10-2020 - 02:55
   
18
okt
'20
Wethouder Dennis Salman "Niemand kan de eenzaamheid oplossen, maar iedereen kan iemands eenzaamheid doorbreken" in Noordwijkerhout, Noordwijk en De Zilk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Wethouder Dennis Salman "Niemand kan de eenzaamheid oplossen, maar iedereen kan iemands eenzaamheid doorbreken".

"Niemand kan de eenzaamheid oplossen, maar iedereen kan iemands eenzaamheid doorbreken" gaf wethouder Dennis Salman deze week aan. Daarom werken we in gemeente Noordwijk samen om de eenzaamheid te verminderen. Dat doen we in een lokaal netwerk tegeneenzaamheid. Afgelopen donderdag was er mooie bijeenkomst...

aan de Duinwetering via live stream en zoom over het onderwerp eenzaamheid. Corona liet al veel eenzaamheid zien en tweede golf zal dat nog meer veroorzaken. Veel organisaties hebben laten zien dat ze tot veel in staat zijn en de verwachting is dat dit najaar veel mooie initiatieven weer van de grond gaan komen; aldus wethouder Salman.

Er wordt nu concreet gewerkt om mensen en organisaties aan elkaar te koppelen en eenzaamheid de kop in te drukken. Er wordt dan ook een oproep gedaan aan mensen die eenzaam zijn of eenzaamheid ervaren om zich aan te melden. 

Doe je ook mee? Voeg jezelf of je organisatie dan toe aan het netwerk. U komt als deelnemer aan het netwerk dan op de ideeën-pagina te staan. Dat kan via de website www.samen.noordwijk.nl of via www.welzijnnoordwijk.nl.

Ondernemers worden opgeroepen om aan te sluiten bij het netwerk. Ondernemers kunnen eenzaamheid bij klanten mogelijk constateren en er voor zorgen dat mensen met elkaar in contact komen. Klik hier voor meer informatie over het project 'Mensen Hebben Mensen Nodig'.

Op 7 oktober introduceerde burgemeester Wendy Verkleij een sympathieke deurhanger. Op de voorzijde moedigen we bewoners aan om aandacht voor elkaar te houden. Of dat nu een praatje is bij de voordeur, boodschappen doen of elkaar wat meer in de gaten houden. Via de achterzijde van de deurhanger wijzen we nog eens op de coronamaatregelen. De deurhanger sluit aan bij de landelijke campagne #aandachtvoorelkaar.

Sinds dinsdag 13 oktober zijn de deurhangers neergelegd op 260 punten (wachtkamers, winkels, restaurants) in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk via het verspreiding systeem van magazine NEX XXL. Afgelopen week werden ook zo’n 2500 deurhangers naar de basisscholen gebracht. Ook is Stichting De Zonnebloem al enthousiast aan het verspreiden.