Datum: 20-10-2020 - 02:19
   
17
okt
'20
Postzegels verzamelen, een alternatieve hobby voor jong en oud in Noordwijkerhout.
Geschreven door Postzegelvereniging Noordwijkerhout

Postzegels verzamelen, een alternatieve hobby voor jong en oud.

Onlangs kwamen de actieve leden van de postzegelvereniging bijeen in de grote zaal van Puyckendam. De coronacrisis leek voorbij. Postzegelvereniging, ik hoor u denken. Bestaat die nog? Dat is toch een tikkeltje achterhaald, hoor je af en toe. Het tegendeel is waar. Wel de manier waarop het verzamelen plaats vindt....

Vergeet het idee dat je van het verzamelen van postzegels rijk wordt. Maar, het leuke van het verzamelen van postzegels is dat je kennis vergaart. Veel postzegels worden uitgegeven ter gelegenheid van een bepaalde gebeurtenis, een jubileum, een product of een streek te promoten.

Uiteraard kun je proberen alle zegels van een land bij elkaar te sprokkelen. Interessanter is het op thema verzamelen. Een verzamelthema ligt voor de hand: dieren, vruchten, bomen, bloemen, landschappen, havensteden, vliegtuigen, auto's, locomotieven, schepen, kastelen, Rode Kruis, kunst, ruimtevaart, sport, strips, te veel om op te noemen.

Er is bijna geen onderwerp te bedenken waarover nooit een postzegel is verschenen. Misschien brengt het vorenstaande u op het idee een themaverzameling op te zetten. Je kunt bijvoorbeeld een verzameling beginnen over het beroep dat je hebt uitgeoefend. Nu het coronavirus ook de komende winter een rol zal spelen en bezigheden veel binnenshuis moeten plaats vinden is wellicht de filatelie een leuke en interessante hobby.

Meer weten, neem dan contact op met de voorzitter van de postzegelvereniging, Hans van Mullekom > Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt daarbij ook een gratis abonnement nemen op de Filahome nieuwsbrief over postzegels. Een nieuwsbrief met filatelistische tips die elke verzamelaar wil lezen.

De leden van de vereniging komen een keer in de maand, op een donderdagavond, bij elkaar in de grote zaal van Puyckendam. Een veiling van postzegels en een verloting staan als vast onderwerp op de agenda. Meedoen met de rondzenddienst kan ook, u krijgt dan een groot aantal postzegelboekjes thuis met daarin heel veel zegels waar u de thema’s kan uitzoeken.

Foto PR.