Datum: 26-09-2021 - 15:20

Column Notaris Timmers: Een roodgloeiende telefoon...

De laatste column 'Box 3 is mijn kindje... met straf?' over de Spaargeld BV zorgde voor een roodgloeiende telefoon. Ook in onze mailbox mochten we hierover veel berichten ontvangen. Nederland is duidelijk op zoek naar oplossingen om het (familie)vermogen veilig te stellen en te ontkomen aan de box 3-heffing en/of de betaling van een hoge eigen bijdrage...

Of het nu om het vermogen van jezelf gaat of om het vermogen van je ouders, oplossingen zijn er. Ook voor het verkrijgen van (extra) toeslagen. Het is inmiddels niet meer de vraag of het geld oplevert, maar hoeveel geld het oplevert…

Goed advies spaargeld BV doet wonderen
Een veel gestelde vraag was of wij als notariskantoor weer lezingen gaan geven. De afgelopen 7 jaar hebben wij dit met plezier gedaan, maar – zoals je misschien al verwacht – kunnen de lezingen in verband met corona dit jaar niet doorgaan.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat je bij vragen over je persoonlijke situatie altijd vrijblijvend met ons contact kunt opnemen. Een (telefonische) afspraak is zo ingepland. En komt deze afspraak je 's avonds beter uit, dan is dat ook mogelijk.

Vakpers blijft positief
Ook de vakpers blijft onverminderd positief over de spaargeld BV, zoals FiscAlert: "Een Spaargeld BV is eenvoudig en tegen relatief lage kosten op te richten en levert al snel duizenden euro’s per jaar op".

De rekenmodellen op MFAS zijn duidelijk: als je € 250.000 in de spaargeld BV onderbrengt bespaar je zo’n € 22.000 over een periode van 10 jaar alleen al aan inkomstenbelasting. Het verkrijgen van toeslagen of besparing van eigen bijdrage is dan nog niet eens meegenomen. Ook is geen rekening gehouden met het slim beleggen met geleend geld vanuit de spaargeld BV. En ja, de jaarlijks kosten van de spaargeld BV zijn in de uitkomst meegenomen.

De toekomst van box 3
Al jaren wordt er gezocht naar een oplossing om de box 3-heffing voor spaarders eerlijker te maken, maar zoals je al raadt: zonder resultaat. Ook zijn de veelbelovende box 3-plannen die voor 2022 gepland stonden (een apart laag tarief voor spaargeld) van de baan. Ieder belastingplan tot nu toe haalt het niet. Onze inschatting is dat het nog wel enkele jaren zal duren, voordat er een eerlijk stelsel komt.

En pas op met het goedmakertje waarbij wordt gezegd dat als je minder dan € 220.000 per persoon bezit, je er op vooruit gaat. Je betaalt nog steeds veel geld over je spaargeld, weliswaar ietsje minder, maar de belastingdruk is en blijft te hoog. We hebben het nog niet eens over de negatieve rente en de bankkosten. Maar nu weet je dat je daar (met ons) wat aan kunt doen!

Om toch een klein beetje in herhaling te vallen: de peildatum voor de overheid is 1 januari 2021. Dit betekent dat de spaargeld BV voor deze datum moet zijn opgericht.

Deze rubriek wordt verzorgd door notaris Rob Timmers. Tel: 0252 414008. Reacties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie: www.notaristimmers.nl of facebook\notariskantoorTimmers.

Klik hier voor alle eerder verschenen columns van Notaris Timmers.

. Voor meer informatie: www.notaristimmers.nl of facebook\notariskantoorTimmers.

Klik hier voor alle eerder verschenen columns van Notaris Timmers.

", "accessMode": "visual", "copyrightHolder": "BlikOp Noordwijkerhout", "dateCreated": "2020-10-15 22:00:00", "image": "/media/k2/items/cache/834fb6f4449581c605c70fec2ba8bcd2_L.jpg" }