Datum: 27-09-2023 - 23:03
14
okt
'20
Bezwaar tegen dwangsom afgewezen voor huisvesten arbeidsmigranten in woning Victoriberg. in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Bezwaar tegen dwangsom afgewezen voor huisvesten arbeidsmigranten in woning Victoriberg.

Op 20 december 2019 werd er een dwangsom opgelegd tegen het huisvesten van arbeidsmigranten in een woning aan de Victoriberg. Volgens het bestemmingsplan ter plaatse mag dat niet en werd aan de eigenaar van het pand een dwangsom opgelegd om dit te beëindigen. Tegen het opleggen van de dwangsom werd door de eigenaar een bezwaar gemaakt...

maar die werd onlangs door de Regionale Commissie Bezwaarschriften afgewezen en zij gaven aan dat de dwangsom terecht is opgelegd om deze overtreding te beëindigen en beëindigd te houden. Onlangs werd ook al bekend gemaakt dat een bezwaar tegen een dwangsom om dezelfde reden werd afgewezen in de Havenstraat.

28-8-2020 nieuwsitem Omroep West: Tekort van duizenden bedden voor arbeidsmigranten in de Bollenstreek.
Net als het Westland kampt ook de Duin- en Bollenstreek met een schreeuwend tekort aan woningen voor arbeidsmigranten. In het gebied is een acuut probleem van vijfduizend bedden. Dat zegt de Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten waarin uitzendbureaus en huisvesters zijn vertegenwoordigd.

De Taskforce wil dat het kabinet de regie neemt en gemeenten gaat verplichten om te zorgen voor een minimaal aantal woningen voor arbeidsmigranten. De Duin- en Bollenstreek bestaat uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. Daar werken ongeveer 25 duizend arbeidsmigranten, voornamelijk in de agrarisch sector, bij productiebedrijven, in de hotellerie en de serviceverlening.

Klik hier voor het gehele nieuwsitem van Omroep West.