Datum: 02-10-2023 - 09:32
12
okt
'20
Halloween 2020: Moordwijkerhout bloedt niet dood en gaat online. (en pompoenwedstrijd+verkleedwedstrijd)
Geschreven door Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging (NOV)
Foto's Redactie BON

Halloween 2020: Moordwijkerhout bloedt niet dood en gaat online. (en pompoenwedstrijd+verkleedwedstrijd)

De maatregelen rond het coronavirus hebben ook hun weerslag op Moordwijkerhout gehad: het escape-spel is naar volgend jaar verplaatst. Maar niet getreurd! De organisatie heeft haar bloederige koppen bij elkaar gestoken en het spel omgetoverd in een online game. Er vinden drie rondes plaats, namelijk om 17.00, 19.30 en 22.00 uur....

Heb jij oog voor detail? Kun je online navigeren? Dan bezit je al twee kwaliteiten die tijdens deze virtuele speurtocht erg van pas komen. Zoek de coördinaten, maar pas op waar je belandt, want je wilt de geesten van de geesteszieken niet verstoren.

Nieuw dit jaar tijdens Halloween is de pompoenwedstrijd. Inschrijven kan tot en met 28 oktober, je kunt dan ook je pompoen bestellen (prijs €1). Vanaf woensdag 28 oktober kun je deze ophalen bij Greenhouse, Herenweg 366 in Noordwijkerhout. De pompoenen kunnen zaterdag 31 oktober vanaf 16.00 uur ingeleverd worden bij de Witte Kerk. Alle deelnemers krijgen per mail een tijdslot toegewezen.

Om 19.00 uur beoordeelt de jury, bestaande uit Astrid van den Berg (Greenhouse), Yvonne Warmerdam (Lunchroom Arthur) en Gabriëlle Schilder (Juwelier André Schilder) de pompoenen en wordt de winnaar gekozen. Deze wordt bekend gemaakt om 22.00 uur op de Facebook-pagina van de Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging (NOV). De winnaar wint een fantastische prijs, waar we helaas nog niets over mogen zeggen.

Voor deze pompoenwedstrijd worden verschillende workshops georganiseerd. Greenhouse opent haar deuren voor de meest creatieve Moordwijkerhouters, groot en klein. Versier je pompoen voor de pompoenwedstrijd op 31 oktober. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via de Facebook pagina van de NOV. Materiaal en gereedschappen zijn aanwezig. Je mag natuurlijk ook je eigen versierselen meenemen.

Dit jaar wordt ook voor het eerst tijdens Halloween een verkleedwedstrijd gehouden. Iedereen krijgt de de kans om in de huid van zijn of haar favoriete karakter te kruipen. Zie jij jezelf graag als Morticia Addams? Of als Harry Potter? Misschien heb je zelf een geweldig fantasiekostuum? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Je kunt je aanmelden tot en met 26 oktober a.s. Tijdens Moordwijkerhout zal er vanaf 19.00 uur een fotograaf aanwezig zijn die alle creaties en enge kostuums fotografeert. De vakkundige jury besluiten daarna welk monster of welke held met de prijs naar huis gaat.

De jury bestaat onder andere uit Suzanne van Gelderen (Suzanne’s Feestshop) en Alex Duivenvoorde (grimeur bij Jeugdtheatergroep Tikkie en Toneelvereniging ODI). Wie er ook wint, de leukste held of het engste monster, de winnaar ontvangt een geweldige prijs.

Het gaat dus weer een griezelig gezellige Halloween in Moordwijkerhout worden! Aanmelden voor alle evenementen kan via www.nov.nu/aanmelden-next-event !