Datum: 21-10-2020 - 06:51
   
11
okt
'20
Veiligheidsregio Hollands Midden naar risiconiveau ‘ernstig’.
Geschreven door Veiligheidsregio Hollands Midden

Veiligheidsregio Hollands Midden naar risiconiveau ‘ernstig’.

In nog eens vier Nederlandse veiligheidsregio’s is het aantal coronabesmettingen zo hard opgelopen, dat de situatie op het coronadashboard niet langer wordt weergeven als „zorgelijk” maar als „ernstig”. Onder meer de regio’s Utrecht, Hollands Midden waar ook de Bollenstreek met de gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk onder valt...

, Zuid-Holland Zuid en Zaanstreek-Waterland hebben sinds zaterdag het hoogste risiconiveau op het dashboard. De veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam Rijnmond en Haaglanden waren dat al. ls in een veiligheidsregio in een week tijd meer dan 150 op de 100.000 inwoners positief wordt getest, krijgt die het hoogste risiconiveau.

Dit wil zeggen dat volgens de overheid „hard ingrijpen” noodzakelijk is om „verdere escalatie te voorkomen”. De regio’s Zeeland, Zuid-Limburg, Limburg-Noord en IJsselland zijn zaterdag van het laagste risiconiveau („waakzaam”) naar „zorgelijk” gegaan.

Zaterdag werden bij het RIVM ruim 6.500 positieve besmettingsgevallen gemeld. De sterkste stijgingen zijn zichtbaar in de grote steden. Het kabinet maakt dinsdag mogelijk nieuwe maatregelen bekend om de verspreiding van het virus te remmen. Maandag worden de week cijfers weer hier op BON gepubliceerd.