Datum: 29-10-2020 - 08:45
   
01
okt
'20
Woningstichting Padua verkoopt woonzorg- en gezondheidscentrum Via Antiqua aan zorgaanbieder Topaz in Noordwijkerhout.
Geschreven door Woningstichting Padua - zorgaanbieder Topaz

Woningstichting Padua verkoopt woonzorg- en gezondheidscentrum Via Antiqua aan zorgaanbieder Topaz.

De afgelopen periode heeft Woningstichting Sint Antonius van Padua onderzocht hoe het behoud en beheer van het woonzorg- en gezondheidscentrum op een zo goed mogelijke manier kan plaatsvinden. Dat heeft geresulteerd in de conclusie dat dit beter bij een andere partij kan komen te liggen. Die partij heeft Padua gevonden in Topaz...

die al hoofdhuurder is van het woonzorgcentrum aan de Via Antiqua. “Topaz staat bij velen bekend als een uitstekende aanbieder van zorg. Zij is een ervaren beheerder van dergelijke gezondheidscentra, waar zorg en huisvesting samen komen. Wij kunnen ons dan concentreren op een forse opgave waarbij wij in de komende 10 jaren 700 woningen willen bouwen en al onze woningen CO2 neutraal maken,” aldus Merlien Welzijn, bestuurder van Padua.

De locatie Via Antiqua bestaat uit een gezondheidscentrum met 13 bedrijfseenheden, een woonzorgcentrum met 74 zorgunits, een parkeergarage en 6 vrije sector huurwoningen. Het gehele complex wordt per 1 oktober 2020 verkocht aan Topaz.

Edwin Kalbfleisch, bestuurder van Topaz: “Met de aankoop van het complex waarborgen we de continuïteit van de langdurige zorg in de gemeente Noordwijk. Voor de huidige, maar ook voor toekomstige bewoners vinden we het belangrijk dat zij hun leven voort kunnen zetten in een vertrouwde omgeving, dichtbij hun dierbaren.

De combinatie van het woonzorgcentrum met het gezondheidscentrum, waar onder meer de huisartsen praktijk houden, zorgt daarnaast voor een gezellige reuring in het gebouw. De overige huurders van het pand kunnen rekenen op het voortzetten van de prima dienstverlening die zij gewend zijn.” Beide bestuurders kijken terug op een goede samenwerking en weten elkaar ook in de toekomst te vinden.

Padua is een betrokken en financieel gezonde verhuurder van sociale huurwoningen en woningen voor groepen met een laag midden inkomen in Noordwijkerhout en de Zilk. De financiële impuls die de verkoop van het gezondheidscentrum genereert komt ten goede aan bouw-, en verduurzamingsactiviteiten van betaalbare woningen.

Foto PR.