Datum: 27-10-2020 - 21:56
   
26
sep
'20
Voetbalwedstrijd VVSB in de 3e divisie in Noordwijkerhout.
Geschreven door Tekst: Stefan van den Burg

Derde gelijkspel voor VVSB na 2-2 tegen DVS'33 (uitslagen+stand+samenvatting)

Ook in wedstrijd nummer vier staat VVSB nog op nul nederlagen. In Ermelo werd bij het altijd sterk presterende DVS’33 met 2-2 gelijkgespeeld. Olivier Pilon nam beide doelpunten van de thuisploeg voor zijn rekening. Namens VVSB scoorde invaller Felitciano Zschusschen vanaf de strafschopstip en Obi Onyeike verzorgde de beslissende gelijkmaker...

De ziekenboeg stroomt langzaam leeg bij VVSB. Met Richelo Fecunda en Hugo ter Hedde in de basiself en Danny Bakker en Felitciano Zschusschen na de rust had trainer Richard Plug meer keuzes moeten maken dan de laatste weken het geval is geweest.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd liep gelijk op, kansen waren er nauwelijks maar het spel golfde op en neer. Na ruim een kwartier nam DVS’33 het heft meer in handen en nam het doelman Lars Jansen vaker onder vuur. Na schoten van Benjamin Roemeon en Tarik Evre was poging nummer 3 wel raak voor de thuisploeg. De rebound na het schot van Roemeon was het koud kunstje voor spits Olivier Pilon.

De Ermelöers vergaten na dit doelpunt om verder uit te lopen. Jeremy Jonker koos voor eigen succes en met name Roemeon had de trekker meermaals kunnen overhalen. Met een afgekeurd doelpunt en een balletje naast was de razend handige buitenspeler een plaag voor de verdediging van VVSB.

Na de rust kwam zoals eerder vermeld Zschusschen en Bakker in het veld, waardoor VVSB beter in de wedstrijd kwam. Na ruim een uur spelen werd Wout Heemskerk in het strafschopgebied gevloerd, waarna Zschusschen achter de stip mocht gaan staan. Voor de invaller was het een koud kunstje om de gelijkmaker te produceren.

Toch keek VVSB hierna weer snel tegen een achterstand aan. Het was opnieuw Pilon die zijn ploeg op voorsprong bracht met een bekeken bal in de lange hoek. Met nog een kwartier op de klok kwam ook Mo el Osrouti het veld in en ging VVSB aanvallender spelen. En met succes.

De poging van Bakker was een lastige prooi voor doelman Daan Huiskamp die het schot tot corner verwerkte. De hoekschop van El Osrouti kwam via het hoofd van Peter Verhoeve voor de voeten van Obi Onyeike. De centrale verdediger van VVSB wist van dichtbij wel raad met de bal en zorgde voor de gelijkmaker.

Beide ploegen vochten hierna nog voor de winst. Zschusschen namens VVSB en Roemeon namens DVS’33 wisten echter niet meer tot scoren te komen, waardoor beide ploegen met een punt genoegen moesten nemen.

Klik hier voor de uitslagen. >  Klik hier voor de stand. > Klik hier voor de samenvatting. > Filmpje hieronder interview na de wedstrijd met trainer Richard Plug.