Datum: 21-10-2020 - 08:55
   
25
sep
'20
Iemand voordragen voor lintjesregen 2021 in de gemeente Noordwijk: Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk .
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Premier Mark Rutte reikt lintje uit aan Hans de Boer bij afscheid als voorzitter VNO-NCW.

De heer Hans de Boer, inwoner van de gemeente Noordwijk, kreeg op 21 september 2020 ter gelegenheid van zijn officiële afscheid als voorzitter VNO-NCW de onderscheiding ‘Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau’ uitgereikt door Minister President Mark Rutte. Hans de Boer, tot vorige week voorzitter van VNO-NCW, is bij zijn officiële afscheid...

van de ondernemingsorganisatie door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

'In de hoofdrol'
Hans de Boer was in totaal zes jaar voorzitter van VNO-NCW en bleef enkele maanden langer aan vanwege de coronacrisis. De Boer kreeg de onderscheiding van Premier Mark Rutte tijdens zijn afscheidssymposium 'In de Hoofdrol' dat online werd uitgezonden voor onder meer leden, personeel en vrienden.

Maatschappelijk actief
Hij ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor ondernemers met onder meer een pensioenakkoord, akkoorden over topvrouwen en bijvoorbeeld zijn inzet om Nederland met de sociale partners en kabinet door de crisis te loodsen. Ook zijn vele maatschappelijke nevenactiviteiten in de afgelopen decennia werden door de premier tijdens de uitreiking uitgebreid gememoreerd.

Hans was actief voor stichtingen en organisaties van uiteenlopende aard. Van Gered Gereedschap tot blinde geleidehonden tot zijn inzet voor allochtone jongeren, op tal van fronten was De Boer maatschappelijk actief. Ook zijn inzet om Nederland tijdens handelsmissies op de kaart te zetten kwam uitgebreid aan de orde.

Foto VNO-NCW.