Datum: 21-10-2020 - 09:03
   
21
sep
'20
Burgemeesters Veiligheidsregio Hollands-Midden: geen Sinterklaasintochten dit jaar in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Burgemeesters Veiligheidsregio Hollands-Midden: geen Sinterklaasintochten dit jaar. (update NOV)

Burgemeester Wendy Verkley heeft in een brief in relatie tot COVID-19 aan de gemeenteraad laten weten dat binnen de Veiligheidsregio Hollands-Midden er dit jaar helaas geen traditionele, centraal georganiseerde Sinterklaasintochten zijn te verwachten. De burgemeesters van de regio zien geen mogelijkheid om intochten met honderden kinderen en ouders...

zo te faciliteren dat deze coronaproof zijn en voldoen aan de Noodverordening. In samenwerking met de organiserende comités wordt op dit moment bekeken wat mogelijk is om de Sint toch te kunnen verwelkomen. (Update: officieel bericht Sinterklaascomité De Zilk volgt spoedig)

En met pijn in hun hart hebben alle carnavalsverenigingen binnen de gemeente Noordwijk de burgemeester laten weten dat er volgend jaar geen carnaval zal worden gevierd. Carnaval is een groot feest voor jong en oud en de viering ervan past niet binnen de tijd en maatregelen waarin we nu leven. De burgemeester hoopt en kijk uit naar een groots carnaval in onze gemeente in 2022.

Update 19.00 uur: NOV Noordwijk en NOV Noordwijkerhout annuleren Sinterklaasintocht 2020.

Alhoewel dit jaar de eerste gezamenlijke Sinterklaasintocht van Noordwijk en Noordwijkerhout gerealiseerd zou kunnen worden, hebben de NOV Noordwijk en NOV Noordwijkerhout afgelopen weekend helaas moeten concluderen en besluiten dat het organiseren van een coronaproof intocht geen haalbare kaart is.

Na maanden van voorbereiding om een invulling te geven aan de uitdaging van een coronaproof Sint-intocht is gebleken dat een dergelijke intocht dermate lastig zo niet onmogelijk is om te organiseren. Ook zou tot het moment van start onduidelijk zijn of de intocht überhaupt door zou kunnen gaan. Vanwege de omslachtigheid, veiligheid en gezondheid is het cancelen van de intocht noodzaak.

De alternatieve mogelijkheden worden in de aankomende weken onderzocht en zullen op een later moment gecommuniceerd worden.