Datum: 21-10-2020 - 09:44
   
19
sep
'20
Voetbalwedstrijd VVSB in de 3e divisie in Noordwijkerhout.
Geschreven door Tekst: Stefan van den Burg

VVSB speelt thuis gelijk tegen Harkemase Boys. (foto's+samenvatting+uitslagen+stand)

Na een gelijkspel tegen Hoek en een overwinning tegen FC Lisse heeft VVSB de derde competitiewedstrijd opnieuw gelijkgespeeld. Tegenstander Harkemase Boys kwam na een uur voetbal op voorsprong door een kopbal van Berwout Beimers. Invaller Matthieu van den Assem was net als twee weken geleden het goudhaantje van de ‘Bavo’...

door een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker te zorgen. De selectie van VVSB wordt geteisterd door diverse blessuregevallen. Net als tegen FC Lisse waren er maar 13 veldspelers beschikbaar voor trainer Richard Plug.

In een gelijk opgaande eerste helft waren de eerste speldenprikjes van VVSB, maar de grootste mogelijkheid voor Harkemase Boys. Het schot van Berwout Beimers werd van de lijn gehaald door verdediger Jelmer Vijlbrief. Aan de andere kant onderschepte Bert Steltenpool het balletje terug van Arnaud Bentum, maar schoot rakelings langs het doel van Erick Jansema.

Ook Mo el Osrouti werd gevaarlijk, maar kwam in de afronding niet tot een doelrijpe mogelijkheid. Vlak voor rust kregen Thomas Prinsen en opnieuw Beimers twee goede mogelijkheden, maar doelman Lars Jansen hield zijn doel op dat moment schoon.

Na de thee werd Wout Heemskerk gevaarlijk voor het doel van de Friezen. Zijn eerste poging werd met de voeten gekeerd door doelman Jansema. Even later ging poging 2 over het doel heen. Na een uur voetbal werd de openingstreffer genoteerd. Uit een corner van Mark Bruintjes kopte Berwout Beimers hard raak. Even later had Jesse Renken zijn ploeg op een 0-2 voorsprong kunnen zetten, maar doelman Jansen kon van dichtbij de bal keren.

Met nog ruim een kwartier op de klok werd aanvaller Matthieu van den Assem ingebracht. Na nog geen 15 seconden in het veld te hebben gestaan, werd de invaller op aangeven van Steltenpool alleen voor doelman Jansema gezet. Van dichtbij schoot Van den Assem VVSB opnieuw op gelijke hoogte.

Vanaf dat moment leek VVSB weer even vleugels te krijgen en had het even later ook nog op voorsprong kunnen komen. Heemskerk schoot na een solo van ruim 40 meter op de voeten van Jansema. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor invaller Jari Slort. Zijn schot richting de kruising werd getoucheerd door doelman Jansen waardoor de bal net over het doel heen ging.

VVSB – Harkemase Boys 1-1: 60. Beimers 0-1, 73. Van den Assem 1-1.
VVSB: Lars Jansen; Puck Postma, Peter Verhoeve (60. Ivan Spijkstra), Obi Onyeike, Gino Demon, Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws, Ricardo de Vlugt (72. Matthieu van den Assem), Wout Heemskerk; Bert Steltenpool (83. Tijs Knapp).

Klik hier voor de uitslagen. >  Klik hier voor de stand. > Klik hier voor de samenvatting.

Foto's BON.