Datum: 25-10-2020 - 17:06
   
19
sep
'20
Veiligheidsregio HM neemt geen extra regionale coronamaatregelen, maar toerismesector hard geraakt door code-rood.
Geschreven door Veiligheidsregio Hollands Midden

Veiligheidsregio HM neemt geen extra regionale coronamaatregelen, maar toerismesector hard geraakt door code-rood.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, burgemeester Henri Lenferink van Leiden, heeft in een reactie na de persconferentie van premier Rutte van vrijdagavond aangegeven dat er geen extra regionale coronamaatregelen komen op de al aangekondigde maatregelen van het kabinet. "De meeste besmettingen vinden plaats achter de voordeur, daar kunnen....

wij niet ingrijpen. De regio Hollands Midden (waar ook de gemeente Noordwijk onder valt) gaat zich wel specifiek richten op het aanspreken van jongeren. We gaan met hen in gesprek via scholen, buurthuizen, jongerenwerkers en studentenverenigingen. We willen mensen bereiken en motiveren om zich weer te gaan gedragen" geeft Leferink aan. 

"We zijn allemaal een beetje slordig geworden. Het gaat om een gedragsverandering. Groepen mogen vanaf zondag niet meer groter zijn dan vijftig personen. Er zijn wel enkele uitzonderingen mogelijk, zoals voor religieuze bijeenkomsten, uitvaarten en scholen".

Burgemeester Lenferink kon nog niet aangeven of deze regels ook voor bijvoorbeeld sportclubs gaan gelden. "We moeten nog uitzoeken waar de grenzen liggen, dat is nog niet zo eenvoudig. Waar die grenzen precies liggen is voor ons ook nog niet heel duidelijk omdat we de aanwijzing nog niet op papier hebben" aldus burgemeester Lenferink.

België en Duitsland verklaren Noord- en Zuid-Holland tot code-rood gebied.
Afgelopen woensdagavond verklaarden zowel België als Duitsland de twee provincies Noord- en Zuid-Holland met een code-rood tot een corona risicogebied. Toeristen die na een verblijf in onze regio terugreizen naar Duitsland of België, moeten bij thuiskomst een coronatest ondergaan of in quarantaine gaan en worden de inwoners van die twee landen afgeraden om af te reizen naar Noord- en Zuid-Holland.

Dit besluit heeft een enorme uitwerking op o.a. de lokale hotels, Bed & Breakfasts, campings en restaurants in Noord- en Zuid-Holland. De overnachtingsaccommodaties hebben sinds donderdag te maken met heel veel annuleringen van Duitse en Belgische gasten die met het mooie weer in Nederland zaten of nog wilde komen aanstaande week.

De hele maand oktober is traditioneel herfstvakantiemaand en dan trekken normaal veel Duitse toeristen naar de Nederlandse kust en nu helaas dus niet, dit zorgt opnieuw voor een harde klap in o.a. de toeristische gemeente Noordwijk en Noordwijkerhout.