Datum: 28-09-2020 - 22:41
16
sep
'20
Gemeenteberichten Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk op Blik Op Noordwijkerhout.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Stem op je favoriete ideeën over welzijn en geluk in de gemeente Noordwijk.

Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw is veel onderzoek verricht naar de vraag wat mensen gelukkig maakt. Dit is geen eenvoudige vraag omdat veel factoren een rol spelen en geluk niet voor elke persoon hetzelfde is. Er zijn diverse factoren gevonden die bovengemiddeld bijdragen aan het geluk. Deze zijn: sociale contacten, bijdragen aan het welzijn van anderen...

regie over het leven, een redelijk inkomen en politieke en economische vrijheid. Nederlanders behoren tot de top 5 van de gelukkigste mensen ter wereld. Dit hangt samen met de goede rechtszekerheid, burgerrechten, vrijheid en pluriformiteit van onze samenleving.

De gemeente wil actief gaan bijdragen aan het geluk van Noordwijkers. Dit doen we door 4 speerpunten centraal te stellen in het welzijnsbeleid, namelijk Verbinden, Bijdragen, Regie over het leven en de Ondersteuning van kwetsbare personen. Vier werkgroepen gaan aan de slag om hier invulling aan te geven. Denkt u mee?

Stem op je favoriete ideeën over welzijn en geluk
De afgelopen zomer hebben we meer dan 50 ideeën ontvangen om het welzijn en geluk in Noordwijk te vergroten. Help je ons mee de beste ideeën te kiezen? Klik hier om te stemmen op uw voorkeur. Per onderdeel (Verbinden, bijdragen, etc.) kunt u op 3 ideeën stemmen door op het duimpje te klikken. Als u dat wilt kunt u in een reactie aangeven waarom u een idee belangrijk vin

Samen maken we Noordwijk
Breng voor 30 september 2020 je stem uit op jouw favoriete ideeën op het digitale discussieplatform van de gemeente Noordwijk via www.samen.noordwijk.nl De ideeën gebruiken we om het welzijnsbeleid verder vorm te geven.