Datum: 18-01-2022 - 18:00
10
sep
'20
Noordwijk gaat alle openbare toiletten in de gemeente vermelden in de HogeNood App.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Noordwijk gaat alle openbare toiletten in de gemeente vermelden in de HogeNood App.

In 2018 werd er in de toenmalige gemeente Noordwijkerhout door NZLokaal al om aandacht gevraagd om gebruik te maken van de HogeNood App. Via deze App kunnen alle openbare toiletlocaties worden geregistreerd en vervolgens (her)kenbaar worden gemaakt door de ingang van deze locaties te voorzien van een daarbij horende sticker. Naar aanleiding van een Motie van het CDA....

ingediend op de begrotingsvergadering van november 2019, inzake openbare toiletvoorzieningen binnen de gemeente Noordwijk, is voorgesteld om alle openbaar toegankelijke toiletten binnen de gemeente Noordwijk te vermelden in de HogeNood App.

Het college van B&W stemt daar nu mee in en wil de kosten voor de deelname aan de App betalen uit het budget onvoorzien structureel en dit beslispunt wordt tijdens de najaarsnota ter besluitvorming voorgesteld aan de raad.

In Noordwijkerhout zijn op dit moment 5 locaties en in De Zilk is er 1 locatie beschikbaar met een openbare toiletvoorziening, die al aangemeld zijn bij de HogeNood App. In het gemeentehuis, ontmoetingscentrum Puyckendam, de Vomar Supermarkt in de Victorwijk, het Esso tankstation aan de 's Gravendamseweg en in De Zilk bij Speeltuin De Duinrand.

Deze openbare toiletvoorzieningen deze zijn allemaal gratis of tegen betaling beschikbaar tijdens openingstijden. Er is tevens een openbaar urinoir beschikbaar op de Zeestraat bij evenementen in het centrum van het dorp.

Foto website HogeNood App