Datum: 21-03-2023 - 13:03
09
sep
'20
Lieke en Fenna v/d Slot organiseren alternatieve Jeugd-Oranjeloop met Guus v/d Berg als winnaar in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Lieke en Fenna v/d Slot organiseren alternatieve Jeugd-Oranjeloop met Guus v/d Berg als winnaar. (foto's)

De Oranjevereniging Noordwijkerhout moest helaas, door de corona-perikelen, aan de Oranjefeesten van 2020 een andere invulling geven. De eigenaar en huurder van het winkelpand (waar Herenmode Alexander Suits gevestigd is) verleenden hiervoor hun medewerking, door het beschikbaar stellen van de winkelruimte en daarmee het realiseren van Studio Oranje, klik hier voor het programma...

De traditionele activiteiten kwamen hiermee te vervallen en zo ook de Jeugd-Oranjeloop die normaal op dinsdagavond in het centrum van 'het durrep' gelopen wordt. Maar de zusjes Lieke (9) en Fenna v/d Slot (6) namen daar geen genoegen mee en organiseerden een eigen alternatieve Jeugd-Oranjeloop in Victorwijk 4.

De start en finish was op de Maandagsewetering en er werden drie flinke rondjes gelopen door de wijk. Lieke en Fenna hadden rond de 20 buurtkinderen enthousiast gekregen om mee te doen met de loop, dit alles onder het toeziend oog en aanmoedigingen van een aantal pappa's en mama's en opa's en oma's.

Het motto was natuurlijk meedoen is belangrijker dan winnen, maar uiteindelijk was toch de eer voor de 8-jarige Guus v/d Berg die als eerste over de finish kwam van de alternatieve Jeugd-Oranjeloop. Voor alle deelnemende kinderen was er na afloop een lekker ijsje beschikbaar en werden Lieke en Fenna bedankt voor het organiseren van deze leuke en sportieve activiteit.