Datum: 24-09-2020 - 20:32
07
sep
'20
Geslaagde kennismakingsactiviteiten tijdens introductieweek Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Teylingen College Leeuwenhorst

Geslaagde kennismakingsactiviteiten tijdens introductieweek Teylingen College Leeuwenhorst. (foto's)

Dinsdag 1 september was het dan zover, in het Forum van Teylingen College Leeuwenhorst werd het startsein gegeven voor de eerste schooldag van de nieuwe brugklasleerlingen. Om deze spannende tijd goed te kunnen beginnen stond er een hele introductieweek op het programma. Alle brugklassen doorliepen een wisselprogramma met veel verschillende activiteiten...

zoals onder andere een escape room, een crazy88 met 88 te gekke opdrachten in de school en een sportmiddag. “Alle onderdelen zijn er op gericht dat de kinderen elkaar, de nieuwe mentor maar natuurlijk ook de school goed leren kennen” aldus Pauline van Eeden, waarnemend brugklascoördinator.

“Naast alle kennismakingsactiviteiten hebben we de leerlingen ook meteen zo goed mogelijk geholpen om een goede start op school te maken met bijvoorbeeld een Google cursus, een blok over studievaardigheden en door samen het rooster een keertje proef te lopen door het schoolgebouw.” Ook maakte de leerlingen kennis met de brugcoaches, derdejaars leerlingen die de brugklasmentoren ondersteunen om de leerlingen zich thuis te laten voelen op Leeuwenhorst.

Net als elk jaar werd de eerste week afgesloten met een fantastisch bruggerfeest. Vanwege corona werd dit feest dit jaar voor het eerst buiten gevierd, iets dat zorgde voor een ongelofelijk leuke sfeer. “We denken dat we dat er voor volgend jaar gewoon in gaan houden!” aldus van Eeden.

De ECL, Evenementen Commissie Leeuwenhorst, had ook buiten weer gezorgd voor een schitterende lichtshow en een mooi podium opgebouwd voor de verschillende DJ’s. Niet alleen de brugklasleerlingen zijn het jaar op een leuke manier begonnen. Tijdens de eerste weken van het schooljaar staan er onder andere ook activiteiten bij BeachBreak in Noordwijk of bij het poldersporten in de Kwakel op het programma.

Na een paar maanden waarin het onderwijs vooral op afstand plaats vond is iedereen nu weer vol goede moment met leuke eerste dagen aan het nieuwe schooljaar, gewoon op school, begonnen!

Foto's PR.