Datum: 25-06-2022 - 16:07
06
sep
'20
Gezellige koffieochtend voor gasten Zonnebloem afd. De Zilk. (foto's)
Geschreven door Zonnebloem De Zilk

Gezellige koffieochtend voor gasten Zonnebloem afd. De Zilk. (foto's)

Bij aanvang van dit jaar had het bestuur van de Zonnebloem, afd. de Zilk een prachtig programma klaar voor haar gasten. In januari bezochten de gasten en de vrijwilligers de Koepel kathedraal in Haarlem en in februari genoten de gasten in Floralis van de film “Kruimeltje”. In maart kwam er door het coronavirus helaas een einde aan de activiteiten...

Maar de gasten werden niet vergeten. Elke maand werden zij verrast met een kleinigheid, zoals een doosje met zaadjes van het Vergeet-mij-nietje, met Pasen een zakje paaseitjes, een zakje met een beschuitje en aardbeien, een bundel met verhalen en gedichtjes over 75 jaar bevrijding gemaakt door leerlingen van groep 8 van de Egelantier. Elke keer waren de gasten heel verrast en blij dat zij niet vergeten werden.

Het bestuur besloot om vandaag 5 september, in verband met Ziekendag, een gezellige koffieochtend te organiseren in de Duinpan. Met inachtneming van de voorgeschreven regels, zoals 1,5 m afstand houden, geen handen schudden, hoesten in de elleboog, niet lopen in de zaal, waren er 27 gasten en 11 vrijwilligers in de grote zaal van de Duinpan.

De gasten genoten van een heerlijk kopje koffie met een gebakje van de plaatselijke bakker. Na het openingswoordje van de voorzitster Marja Faber werd er weer gezellig verder gepraat. Tijdens een drankje met een hapje werd een nieuwe vrijwilligster, Joke v.d. Akker, aan de gasten voorgesteld.

Om 12.00 uur werd de ochtend afgesloten en kregen alle gasten een bosje zonnebloemen mee naar huis. Alle gasten hebben erg genoten en waren blij elkaar weer eens gesproken te hebben.

Foto's Zonnebloem De Zilk.