Datum: 28-09-2020 - 23:18
06
sep
'20
VVSB pakt in de 97ste minuut een punt tegen Hoek in Noordwijkerhout. (foto's+filmpje doelpunt VVSB)
Geschreven door Stefan vd Burg

VVSB pakt in de 97ste minuut een punt tegen Hoek. (foto's+samenvatting)

Een hele lange tijd leek het erop dat VVSB met lege handen kwam te staan bij de openingswedstrijd tegen Hoek. Totdat de 97e minuut aanbrak. Invaller Matthieu van den Assem kreeg de bal panklaar voor zijn voeten en vond het gaatje achter de doelman van Hoek. Een vreugdedansje mocht gemaakt worden, want dit punt werd voor de poorten van de hel weggesleept...

 

Nog voor de wedstrijd begon kreeg trainer Richard Plug weer een blessuregeval te verwerken. Richelo Fecunda doorstond de warming-up niet, hierdoor kwam de vleugelverdediger naast Frans van Niel en Danny Bakker op het blessurebankje te zitten.

Dat VVSB eerder genoemde spelers mistte bleek ook in de eerste helft. Weinig kansen werden er gecreëerd door de paars-gelen waardoor de verdediging van Hoek een simpele eerste helft onderging. De verdediging van VVSB had het daarentegen bij vlagen knap lastig met onder andere Steve Schalkwijk.

De spits loerde constant op het gaatje achter de verdediging, maar vond vaak doelman Ruben Valk of de assistent-scheidsrechter op zijn weg. Enkel in de 19e minuut was de spits van Hoek verlost van zijn belagers. Oog in oog met de doelman van VVSB schoot Schalkwijk zijn nieuwe ploeg op een voorsprong.

Na de rust kwam er meer schwung in het elftal van VVSB. De kopbal van Obi Onyeike was een voorbode voor een aantal doldwaze minuten voor het doel van Griffin de Vroe. In de 54e minuut dacht VVSB de gelijkmaker te hebben gescoord, maar spits Bert Steltenpool schoot vanuit buitenspelpositie raak.

Even later passeerde Felitciano Zschusschen rond de middenlijn 3 man om vervolgens van ver op de lat te schieten. Nog geen minuut later had Zschusschen opnieuw een grote mogelijkheid, maar was doelman De Vroe er vlug bij om de bal onschadelijk te maken.

Naar mate het einde van de wedstrijd in zicht kwam werden de kansen schaarser, maar begon Hoek ook met het vele tijdrekken. In de slotfase van de wedstrijd kreeg ook doelman De Vroe een gele kaart voor langdurig wachten met het nemen van de doeltrap.

Dit resulteerde in een lange blessuretijd. In de 95e minuut kwam doelman Valk over om de aanvallers van VVSB te ondersteunen bij een vrije trap. De doelman kopte deze bal naast. Twee minuten bleek een eenzelfde soort aanval wel raak.

De vrije trap op 40 meter van het doel werd kort breed gelegd op Puck Postma. De vleugelverdediger van VVSB slingerde de bal op het hoofd van Valk. De doelman van VVSB legde de bal panklaar neer voor de voeten van Matthieu van den Assem die het gaatje naast doelman De Vroe vond. Zo zorgde de invaller ervoor dat VVSB niet met lege handen bleef in de openingswedstrijd.

Redactie BON: 
Direct na het laatste fluitsignaal kwam het elftal van Hoek, bank incluis, verhaal halen bij scheidsrechter Roeleveld, die onder escorte van stewards van VVSB het veld af werd geleid.

VVSB – Hoek 1-1: 19. Schalkwijk 0-1, 90+7. Van den Assem 1-1.
VVSB: Ruben Valk; Puck Postma, Peter Verhoeve, Obi Onyeike, Gino Demon, Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws, Hugo ter Hedde, Mo el Osrouti (46. Wout Heemskerk); Felitciano Zschusschen (62. Matthieu van den Assem), Bert Steltenpool.

Tekst: Stefan van den Burg
> Filmpje doelpunt VVSB Bollenstreek Omroep.
Klik hier voor de samenvatting.