Datum: 25-06-2022 - 16:37
05
sep
'20
Vereniging Dorpsbehoud organiseert fietstocht op (Open) Monumentendag in Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Vereniging Dorpsbehoud

Vereniging Dorpsbehoud organiseert fietstocht op (Open) Monumentendag.

In veel plaatsen is Open Monumentendag in verband met de beperkende coronamaatregelen afgelast, zo ook in Noordwijkerhout. Om toch aandacht aan Open Monumentendag te schenken heeft Vereniging Dorpsbehoud een fietsroute uitgezet langs de monumenten en bijzondere panden in Noordwijkerhout en De Zilk. De fietsroute is vastgelegd in een mooie folder met foto’s...

en informatie over de monumenten. De route start in het dorpscentrum. De lengte van de route is ongeveer 27 kilometer. Open Monumentendag valt dit jaar op 12 september. Dit jaar is het thema van de Open Monumentendag ‘Leermo(nu)menten’. De bedoeling daarvan is de nadruk te leggen op beleving in en van het monument. In elk monument valt iets te beleven en te leren.

De monumenten zijn niet open voor bezoek, maar met de informatie in de folder wordt er van elk monument een beeld geschetst van het verleden en het heden. Er valt dus toch iets te leren en zo wordt de doelstelling van deze Monumentendag voor een groot deel ingevuld.

Een bekende plek in Noordwijkerhout is zonder twijfel het VVV-kantoor, gevestigd in Dorpsstraat 8. In dit monument, een goed begin van de fietsroute, is de routekaart vanaf vrijdag 11 september gratis af te halen. Openingstijden van de VVV: 10.00-14.00 uur. Zaterdag 12 september opent de VVV om 9.30 uur.

De fietsroute is beschikbaar voor alle belangstellenden binnen en buiten Noordwijkerhout en De Zilk. Uiteraard kunt u de kaart ook gebruiken op zondag 13 september en de daarop volgende dagen. Dorpsbehoud wenst de deelnemers heel veel fietsplezier en aandacht voor de monumenten op de route.

Foto PR.