Datum: 29-09-2020 - 00:08
04
sep
'20
Noordwijkerhouts volksspel 'Tonknuppelen' toegevoegd aan de lijst immaterieel erfgoed in Nederland.
Geschreven door Oranjevereniging Noordwijkerhout

Noordwijkerhouts volksspel 'Tonknuppelen' toegevoegd aan de lijst immaterieel erfgoed in Nederland.

Ja ja, jullie lezen het goed. Ons grootste Noordwijkerhoutse volksspel 'Tonknuppelen' is opgenomen in de lijst van immaterieel erfgoed. De landelijke commissie van het erfgoed zag in dat gezien de lange historie en de jaarlijkse grote aantallen deelnemers' Tonknuppelen Noordwijkerhout' niet mocht ontbreken op deze reeds prachtige verzameling van erfgoed. Wij zijn als Oranjevereniging Noordwijkerhout...

reeds langere tijd in gesprek met de beheerders van deze erfgoed lijst en zijn er trots op, juist nu tijdens de Kermis periode van 2020, te kunnen melden dat ons mooie evenement er echt toe doet in Nederland. Juist nu de Kermis en haar evenementen door ons allen bekende redenen niet in hun normale vorm plaats kunnen vinden is het mooi dat we toch iets positiefs kunnen melden. Want we zijn natuurlijk van plan om het Tonknuppelen zo gauw de situatie het toelaat weer te organiseren.

Rijst bij ons de vraag, Weet u hoelang we al tonknuppelen in Noordwijkerhout? Nieuwsgierig geworden, kijk dan snel op: https://www.immaterieelerfgoed.nl/nl/tonknuppelen voor meer! Tijdens de uitzending aanstaande woensdag om 10:00 hoort u nog veel meer mooie verhalen.

Foto´s Tonknuppelen 2019 BON.