Datum: 24-09-2020 - 20:09
02
sep
'20
HBNZ, Padua, gemeente Noordwijk en politie organiseren wijkenschouw in Noordwijkerhout. U kunt daarbij actief meedoen.
Geschreven door Stichting Huurdersbelangen Noordwijkerhout en De Zilk

HBNZ, Padua, gemeente Noordwijk en politie organiseren wijkenschouw. U kunt daarbij actief meedoen.

In juli heeft de Stichting Huurdersbelangen Noordwijkerhout en De Zilk een enquête gehouden onder haar achterban, de huurders van Woningstichting Sint Antonius van Padua. De enquête had diverse onderwerpen waarbij huurdersparticipatie voorop stond, HBNZ heeft heel veel positieve reacties gehad en heel veel huurders willen op de een of andere manier participeren...

Een van de onderwerpen was de wijkschouw, die HBNZ samen met de Gemeente Noordwijk, de Woningstichting en de politie gaat organiseren. Het gaat hier om klachten, vragen of opmerkingen over het openbaar gebied en de leefomgeving met betrekking tot veiligheid, openbare orde, overlast, verkeer, verbeterpunten, kwaliteit speeltoestellen etc. etc. Meer dan 50 huurders willen hier actief aan meedoen.

Gestart wordt in de wijk Victor Midden, het gebied tussen de Pilarenlaan, Maandagsewetering, St. Victorlaan, Kerkstraat, Molenweg en de N206 (zie luchtfoto). De andere wijken volgen daarna. Wij zouden het fijn vinden dat ook andere bewoners (niet-huurders) in de wijk(en) met deze wijkschouw mee zouden willen doen, heeft u interesse kunt u zich op onderstaande adressen aanmelden. U kunt ook eventuele directe klachten kwijt op www.fixi.nl.

In oktober (datum nog nader te bepalen) wordt er in het SOP Puyckendam door de gemeente Noordwijk een voorlichting en een virtuele wijkschouw over Victor-Midden gehouden middels Streetvieuw. Daarna wordt er nog een fysieke wijkschouw gehouden met een officieel tintje. Na de afronding van de wijkenschouw in oktober van Victor-Midden staat daarna de volgende wijk op de planning en dat is De Zilk (u kunt zich al aanmelden).

De wijk Zeeburg staat al op de nominatie een upgrade te krijgen, daar krijgen de bewoners dit najaar een uitnodiging van de gemeente om daar over mee te praten, alle andere wijken in Noordwijkerhout en De Zilk krijgen op termijn achter elkaar een wijkschouw.

Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u mij of Jet de Jong bellen of mailen.

Namens het bestuur van HBNZ,

Sjaak Geerlings
Voorzitter
tel. 0622559225
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jet de Jong
Penningmeester
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 0252-375504 of 0647314711