Datum: 24-09-2020 - 19:46
30
aug
'20
Stranden Duindamseslag (stille strand) en Langevelderslag in Noordwijk in de top 10 van de ANWB.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Stranden Duindamseslag (stille strand) en Langevelderslag in de top 10 van de ANWB.

De ANWB heeft op hun website een top tien geplaatst van '10x weg aan de kust'. Zandvoort en Scheveningen mooi? Absoluut. Maar ook vaak is het er afgeladen vol en dat is in deze tijd misschien even niet zo handig. In deze badplaatsen wandel je niet hutje mutje over het strand en is er in de buurt veel te beleven. Eén van de tien zijn de stranden van de...

Duindamseslag (voor Noordwijkerhouters het stille strand) en de Langevelderslag.

ANWB: 10x weg aan de kust.
Het zandstrand van Noordwijk, naar eigen zeggen Holland’s finest beach, is ruim 13 kilometer lang. Neem je watersportuitrusting dus zeker mee! Voor je welverdiende rust ga je naar de Duindamseslag en de Langevelderslag: deze stranden zijn niet bereikbaar met de auto. (redactie BON: bij de Langevelderslag kun je natuurlijk wel vlakbij parkeren) Je komt er via de duinen na een heerlijke wandeling of fietstocht.

Bij slechter weer is een bezoek aan de Space Expo in Noordwijk een aanrader. Zin in iets actiefs? Beklim de vuurtoren van Noordwijk aan Zee, met zes verdiepingen en een duizelingwekkend aantal treden. Eenmaal boven wordt je beloond met het prachtigste uitzicht over de omgeving.

Voor de andere stranden in de top 10, klik hier.  Foto Duindamseslag Chris Koomen.