Datum: 09-08-2022 - 00:49
30
aug
'20
Jubileumboek uitgereikt aan bisschop Van den Hende tijdens de jubileumviering 100 jaar Heilig Hartkerk in De Zilk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Jubileumboek uitgereikt aan bisschop Van den Hende tijdens de jubileumviering 100 jaar Heilig Hartkerk. (foto's)

Op zondag 30 augustus vierde de Heilig Hart van Jezuskerk in de Zilk officieel haar wijdingsverjaardag. De plechtige eucharistieviering, met als thema 'De Kracht van samen gaan', werd als hoofdcelenbrand voorgegaan door Mgr J.H.J. van den Hende, bisschop van Rotterdam. De jubileumcommissie van de Heilig Hartkerk had het mooi bedacht om in de aanloop...

naar het jubileum een commissie op te richten, zij zouden vorm zou geven aan de wensen van hun vrijwilligers en werkgroepen. Het is een geweldig team mensen dat heel enthousiast met iedereen heeft samengewerkt.

Bij de aftrap van hun programma begin dit jaar presenteerden zij een divers aanbod van evenementen waaronder tentoonstellingen, een musical en een presentatie van dahliawerkstuk, met elke maand een evenement of activiteiten voor iedereen. Heel graag hadden zij er voor heel de parochie en de Zilkse samenleving er een groot feest van willen maken.

Helaas konden, net als zoveel andere activiteiten, ook hier veel plannen door corona geen doorgang vinden. Want ook in de kerk was er de verplichting van anderhalve meter, registratie en desinfecteren volgens de richtlijnen van het RIVM. Met pijn in het hart heeft de lokale commissie gewikt en gewogen en waren er een beperkt aantal uitnodigingen (97) voor de Jubileumviering verstuurd. 

Voor de mensen die de Jubileumviering niet persoonlijk konden bijwonen was er een oplossing gezorgd, via een livestream-verbinding kon men op het YouTube kanaal van de Willibrordusparochie meekijken. Na afloop van de feestelijke jubileumviering werd het eerste jubileumboek '100 jaar Heilig Hart Kerk' van de in totaal 400 (tot nu toe 340 verkocht) uitgereikt aan bisschop van den Hende in het bijzijn van burgemeester Wendy Verkleij.

Vervolgens werden ook drie van de vier leden van de jubileumcommissie: Mariët van Haaster, Angelique Beelen en Patricia Kil (Dick van Haaster kon helaas niet aanwezig zijn), met bloemen in het zonnetje gezet voor hun fantastische inzet om het jubileumjaar tot een succes te maken. In de middag kon men nog de Heilig Hartbeelden tentoonstelling bezoeken in de kerk. (zie foto's)

Foto's BON.