Datum: 25-06-2021 - 14:35

28
aug
'20
Fractie Bruisend Noordwijk stelt vragen aan college over: Straatverlichting en veiligheid Anemoonweg in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Straatverlichting op de Anemoonweg ontstoken. (foto's)

Van de bewoners van de Duinrand in Noordwijkerhout ontvingen alle politieke fracties afgelopen week een brief met betrekking tot beheer en onderhoud van de Anemoonweg in Noordwijkerhout. De bewoners willen aandacht voor de huidige situatie op de Anemoonweg op het BAVO-terrein. Sinds de projectontwikkelaar van start is gegaan met de ontwikkeling van het BAVO-terrein...

is de straatverlichting op de Anemoonweg kapot. De bewoners hebben als buurtvereniging van de verdunnerswijk diverse contacten gehad met achtereenvolgens de gemeente (die antwoordt: het is geen openbare weg) Raamwerk (zij hebben veelvuldig de projectontwikkelaar gevraagd om hier iets aan te doen) en de projectontwikkelaar heeft aangegeven dat men daar mee bezig is maar na zes maanden zit men aldaar nog steeds in het donker. 

De fractie van Bruisend Noordwijk heeft na aanleiding van het ontvangen van deze brief op 25 augustus vragen gesteld aan het college. De gemeente of projectontwikkelaar wilde na zes maanden of de publicaties van deze week blijkbaar toch niet langer wachten met het ontsteken van de straatverlichting, want sinds vandaag branden de eerste drie lantaarnpalen op de Anemoonweg.

Laten we hopen dat de rest van de palen volgende week worden ontstoken en dat maakt de betrokken bewoners blij en dat zorgt gelijk voor meer veiligheid ter plaatse. We wachten verder de antwoorden af op de vragen die gesteld zijn aan het college door de fractie van Bruisend Noordwijk.

Foto's BON van de straatverlichting en van de voortgang van de bouw.