Datum: 27-09-2021 - 23:40
27
aug
'20
Zomervakantie regio Zuid-Holland bijna voorbij, Arriva houdt rekening met aantrekkend aantal reizigers.
Geschreven door Arriva

Zomervakantie regio Zuid-Holland bijna voorbij, Arriva houdt rekening met aantrekkend aantal reizigers.

De zomervakantie loopt op z’n eind. Vanaf maandag 31 augustus mogen de leerlingen in de regio Midden weer naar school. Arriva heeft overleg gehad met scholen in de regio over de lesroosters en de aanwezigheid van leerlingen op school. De organisatie heeft onder meer geadviseerd om niet allemaal hetzelfde aanvangstijdstip in te voeren. Op die manier...

verspreiden de reizigers zich beter over de dag.

In het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland rijdt Arriva vanaf zondag 30 augustus grotendeels de normale dienstregeling, zoals deze ook voor de uitbraak van het coronavirus gereden werd. Wel gelden er enkele uitzonderingen:

* De streeklijnen en R-netlijnen rondom Leiden kennen in een aantal gevallen een aangepaste dienstregeling in verband met de gewijzigde lestijden van de onderwijsinstellingen;
* Op de lijnen 50 en 57 blijft op zaterdag de vakantiedienstregeling van toepassing;
* Op lijn 295 Rotterdam –Schoonhoven – Utrecht blijft Arriva op werkdagen, in samenwerking met vervoerbedrijf Syntus, de vakantiedienstregeling rijden;
* De lijnen 39 en 800 rijden ook na 1 september niet vanwege de zeer beperkte vervoervraag.

Kijk voor alle informatie over de nieuwe dienstregeling op ariva.nl/corona. Reizigers kunnen ook kort voor vertrek een online reisplanner raadplegen voor de meest actuele reisinformatie.

Reizigers van harte welkom
Voor het reizen met het ov geldt: reizigers zijn van harte welkom. Sinds 1 juni geldt in het ov wel de verplichting tot het dragen van een mondkapje. Reis verstandig, mijd de spits en de drukte en blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

Kuchschermen
De komende periode worden alle bussen van Arriva voorzien van kuchschermen bij de chauffeurscabine. Kuchschermen, goede ventilatie en regelmatige schoonmaak verkleinen de kans op blootstelling aan het coronavirus in het openbaar vervoer. Zodra de kuchschermen zijn geïnstalleerd, kunnen reizigers ook weer voorin instappen en bij de chauffeur betalen.

Buurtbus
De buurtbussen gaan nog niet rijden per 1 september. Voor de buurtbussen is verder onderzoek door TNO nodig. Deze kleinere bussen vallen namelijk onder een andere categorie voertuigen. De belangrijkste reden is dat buurtbussen niet dezelfde ventilatiemogelijkheden hebben als de grote bussen.

Deze kunnen de voor- en achterdeur openzetten bij elke halte zodat er natuurlijke ventilatie aanwezig is. Daarnaast vallen veel vrijwillige buurtbuschauffeurs in de risicogroep als het gaat om het coronavirus. Zie berichtgeving www.ov-nl.nl.