Datum: 02-10-2023 - 06:05
26
aug
'20
Xanta van Ruiten van Teylingen College Leeuwenhorst 2e bij Internationale Biologie Olympiade 2020.
Geschreven door Teylingen College Leeuwenhorst
Foto's Redactie BON

Xanta van Ruiten 2e bij Internationale Biologie Olympiade 2020.

In juni van dit jaar konden we hier op BON melden dat Xanta van Ruiten, van toen nog 6VWO Teylingen College Leeuwenhorst, na een intensief programma 2e werd bij de Nationale Biologie Olympiade. Hierdoor mocht zij ook meedoen met de online versie van de Internationale Biologie Olympiade, de IBO2020 Challenge op 11 en 12 augustus. Maandag 24 augustus werd de definitieve uitslag van deze...

Internationale Biologie Olympiade van dit jaar bekend gemaakt. Xanta van Ruiten (geslaagd op het Leeuwenhorst in juni 2020) heeft daar een ontzettend mooie tweede plaats weten te behalen. Zie de volledige medaille-toekenning: https://ibo2020.org/en/ibo-challenge-2020/results/. Het Teylingen College Leeuwenhorst wil Xanta feliciteren met haar zilveren medaille. Ze zijn ontzettend trots op haar.

Persbericht IBO2020 Challenge.
Afgelopen 11 en 12 augustus vond de alternatieve, online versie van de Internationale Biologie Olympiade plaats, de IBO2020 Challenge. De vier winnaars zijn bijeengekomen in het nieuwe gebouw van SLO in Amersfoort en zij hebben daar de ingewikkelde practicum- en theorietoetsen gemaakt. De practica waren volledig computergestuurd (bioinformatica en dierfysiologie/embryologie) en de theorietoetsen waren als vanouds vol met pittige (dit jaar vrij klassieke) biologie.

Op al deze ingewikkelde biologie waren de leerlingen vooraf goed voorbereid met aanvullende training en veel zelfstudie die zeer relevant bleek te zijn. Voor een internationaal tintje waren zelfs Zwitserse organisatoren afgereisd naar Amersfoort met hun leerlingen - uiteraard op gepaste afstand. Dit maakte in de gezelligheid erg veel goed voor het welbekende saamhorige IBO-gevoel.

Foto PR.