29
aug
'20
Koffie+ ochtend bibliotheek Noordwijkerhout: Verantwoord Tuinieren met Wim Grimme.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Koffie+ ochtend bibliotheek: Verantwoord Tuinieren met Wim Grimme.

Hoe kunnen we verantwoord omgaan met onze tuin? Wim Grimme vertelt tijdens de Koffie+ op 3 september van 10.30 - 12.00 uur in de bibliotheek van Noordwijkerhout, hoe je dit kan doen en laat zien waarom tuinieren een goede manier is om tot rust te komen in deze hectische tijden. De manier waarop wij met onze tuinen omgaan is de laatste jaren sterk veranderd. Veel tuinen bestaan...

uit verharding en dragen zo bij aan een slechter milieu in de bebouwde kom in verband met de wateroverlast. Hoe moeten we dan omgaan met het aan ons toevertrouwde stukje grond?

Wim Grimme, oud tuinbouwdocent, vertelt hoe je dit kan doen door op een andere manier de tuin in te richten en door zorgzaam om te gaan met de grond. Zeker wanneer de tuinen op zandgrond staan moet er extra zorg worden gegeven aan de planten en vooral aan het bodemleven.

Voor mensen die een moestuin willen beginnen worden de voordelen maar ook de nadelen van een moestuin toegelicht. Op die manier hoopt Wim Grimme de nieuwe moestuinder een hart onder de riem te steken. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht en kan via de www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Koffie+ Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de Bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht!