Datum: 09-12-2021 - 05:06

   

19
aug
'20
Stichting Vrienden van Munnekeweij overhandigt nieuwe duofiets in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Stichting Vrienden van Munnekeweij overhandigt nieuwe duofiets. (foto's)

Woensdagmiddag vond er in de Tuinkamer van Woonzorgcentrum Munnekeweij een feestelijke gebeurtenis plaats. Stichting Vrienden van Munnekeweij kon weer een schenking doen die ten goede komt van de bewoners van Munnekeweij. Dit keer betrof het een hele mooie nieuwe elektrisch ondersteunende duofiets, want de alweer meer dan tien jaar geleden geschonken duofiets was na een zeer intensief gebruik...

aan het einde van zijn levensduur gekomen. Vorig jaar augustus werd door het woonzorgcentrum aan de Vrienden gevraagd of er een nieuwe duofiets beschikbaar kon komen. Het bestuur van Stichting Vrienden van Munnekeweij was er onderling al snel uit en ging men gelijk aan de slag om fondsen te werven. Zoiets neemt meestal een jaartje in beslag en nu 12 maanden later kon de duofiets op woensdagmiddag 19 augustus officieel overhandigt en in gebruik worden genomen. 

Voorzitter Siem Nulkes deed namens de Vrienden van Munnekeweij het woord en kondigde in de Tuinkamer de nieuwe elektrisch ondersteunende duofiets aan. Op de duofiets zaten vrijwilligster Carolinda van der Linden en mevrouw Hoogeboom en het was de eer aan mevrouw Hoogeboom om namens de bewoners het ingebruikname-lint door te knippen met een feestelijke schaar.

Siem Nulkes bedankte in zijn speech de gulle gevers voor hun donatie, die deze schenking mogelijk hebben gemaakt aan de bewoners van Munnekeweij. Het zijn Fonds 1818St. RCOAKRegina van Geuns FondsSt. Kringloopwinkel Noordwijkerhout/Noordwijk, de 300 Vrienden van Munnekeweij en Jan van Dam De Fietsspecialist die tevens ook het onderhoud voor zijn rekening gaat nemen de komende jaren. 

Duofiets ook te huur.
In de maanden vanaf maart t/m eind oktober kan iedereen gebruik maken van de elektrisch ondersteunende Duofiets. De kosten van het huren zijn € 5,00 per dagdeel en een borg van € 150,-. Alle cliënten van Munnekeweij kunnen de duofiets kosteloos gebruiken. Vraag zo nodig om een fietsvrijwilliger. U kunt reserveren bij de receptie van Woonzorgcentrum Munnekeweij 0252-375544.

Foto's BON.