Datum: 16-08-2022 - 05:52
18
aug
'20
Jubileumviering 100-jarige Zilker Heilig Hartkerk te volgen via YouTube kanaal van de Willibrordusparochie.
Geschreven door Jubileumcommissie '100 jaar Heilig Hart kerk'

Jubileumviering 100-jarige Zilker Heilig Hartkerk te volgen via YouTube kanaal Willibrordusparochie.

Zondag 30 augustus viert de Heilig Hart van Jezuskerk in de Zilk officieel haar wijdingsverjaardag. Tijdens de plechtige eucharistieviering zal Mgr J.H.J. van den Hende bisschop van Rotterdam als hoofdcelebrand voorgaan. De lokale commissie van de H.Hartkerk had het mooi bedacht om in de aanloop naar het jubileum een commissie op te richten, die vorm zou geven aan de wensen...

van onze vrijwilligers en werkgroepen. Het is een geweldig team mensen dat enthousiast samenwerkt. Bij de aftrap van hun programma begin dit jaar presenteerden zij een divers aanbod van evenementen waaronder tentoonstellingen, een musical en een presentatie van dahliawerkstuk, met elke maand een evenement of activiteiten voor iedereen. Heel graag hadden we er voor heel de parochie en de Zilkse samenleving er een groot feest van willen maken.

Helaas, net als zoveel andere activiteiten kunnen ook bij ons veel plannen geen doorgang vinden. Want ook in de kerk zullen we de verplichting van anderhalve meter, registratie en desinfecteren volgens de richtlijnen van het RIVM moeten volgen. Met pijn in het hart heeft de lokale commissie gewikt en gewogen en zijn een beperkt aantal uitnodigingen voor de eucharistieviering verstuurd. Ook genodigden zullen moeten bevestigen dat zij bij de viering wel aanwezig kunnen zijn.

Voor ieder die de Jubileumviering niet persoonlijk kan bijwonen verzorgen we een livestream-verbinding, die voor iedereen is te zien en te horen via het YouTube kanaal van de Willibrordusparochie. De verwijzing staat ook op de website van de parochie. www.willibrordusbollenstreek.nl. Zo kunnen belangstellenden op veilige afstand, de Zilkse kerkdienst horen & zien en samen meevieren.

Waar Covid 19 veel roet in de programma`s gooit, blijven wij als lokale commissie en de jubileumcommissie van de Heilig Hartkerk, geloven in de kracht van mensen in onze Zilker kerkgemeenschap en samenleving.