Datum: 29-03-2023 - 11:34
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

17
aug
'20
Lijst Salman stelt vraag aan college over: Ventilatiesystemen en de luchtkwaliteit in de klaslokalen. in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk..
Geschreven door Lijst Salman
Foto's Redactie BON

Lijst Salman stelt vraag aan college over: Ventilatiesystemen en de luchtkwaliteit in de klaslokalen.

De fractie van Lijst Salman Noordwijk maakt zich zorgen over de mogelijke verspreiding van virusdeeltjes op scholen, o.a. via ventilatiesystemen, én de luchtkwaliteit in de klaslokalen. Er wordt nu onderzoek gedaan door de TU Delft naar hoeveel frisse lucht je nodig hebt om coronavirussen te verdunnen. Op extra ventilatie vanwege Covid-19-virussen zijn de scholen überhaupt niet berekend...

Het lijkt erop dat je dan iedere vier minuten het lokaal met buitenlucht ververst moet hebben. De fractie van Lijst Salman Noordwijk heeft de volgende vraag voor het College van B&W:

Vraag 1.
Kunnen wij er van uit gaan dat het college bereid is om in samenwerking en overleg met de schoolbesturen, voordat de vakantieperiode voorbij is of tot uiterlijk 10 dagen nadat de scholen begonnen zijn, een mededeling te doen hoe het gesteld is met de ventilatiesystemen op de scholen in de gemeente Noordwijk? Velen maken zich nu zorgen, en misschien onterecht of niet. 

Fractie Lijst Salman.