Datum: 01-02-2023 - 11:15
13
aug
'20
Doneeractie 'We Love Reddingsbrigade', wethouder plant mui-banieren en kinderen volgen cursus mui-zwemmen.(foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Doneeractie 'We Love Reddingsbrigade', wethouder plant mui-banieren en kinderen volgen cursus mui-zwemmen. (foto's+filmpje)

Een hot topic; de veiligheid aan de Nederlandse kust. Toch valt daar nogal wat op aan te merken zo meent Rob Lammers, de initiatiefnemer van de actie ‘We love reddingsbrigade’. Daarnaast is het volgens hem nu van belang de reddingsbrigade een hart onder de riem te steken. Reden voor hem op 13 augustus een vliegtuig langs de Nederlandse kust te laten vliegen en een doneeractie op te tuigen...

Het vliegtuig vloog vandaag met de tekst ‘We love reddingsbrigade’ langs de kust van IJmuiden, Langevelderslag, Duindamseslag, Noordwijk en tot slot Scheveningen. Het doel is om € 500.000,- op te halen voor de reddingsbrigade.

Materieel en vrijwilligers: 
Volgens initiatiefnemer Rob Lammers is er materieel, meer vrijwilligers en een hart onder de riem nodig: “Natuurlijk is er veel inzet van vrijwilligers. Daarnaast is er nu volop media-aandacht voor de veiligheid van de Nederlandse kustlijn.

Ik vind dat we dit moment aan moeten grijpen om de kwaliteit en capaciteit te verbeteren. Er is dringend behoefte aan jetski’s, meer boten en meer vrijwilligers. Als laatste wil ik met deze actie de reddingsbrigade een hart onder de riem steken”.

Doneeractie: 
Met de actie wordt beoogd een half miljoen op de halen. Lammers vertelt verder: “Een aantal mensen hebben mij gezegd dat het een krankzinnig bedrag is. Maar dit zie ik anders en dit gaat iedereen aan die naar de kust komt. We kunnen daar met zijn allen echt een professionaliseringsslag in maken. Ik zou zo trots zijn als dit lukt.” 

Klik hier om naar de doneeractie van de reddingsbrigade te gaan. 

Nieuwsitem Blik Op Noordwijk:
 
Wethouder plant mui-banieren op het strand en kinderen volgen cursus mui-zwemmen. (foto's+filmpje)

Foto boven: Cora van Munsteren.