Datum: 25-01-2022 - 14:10

13
aug
'20
Dit jaar geen Shantyfestival maar wel shantymuziek in  Noordwijkerhout, hoe zit dat??
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Dit jaar geen Shantyfestival maar wel shantymuziek, hoe zit dat??

Al 17 jaar is op de derde zaterdag van augustus het centrum van Noordwijkerhout gevuld met Shantykoren afkomstig uit het hele land, en zingen er op verschillende plaatsen de mannen (en soms vrouwen) hun kelen schor. Dit jaar niet. Heel jammer. Betekent dit dan dat er komende zaterdag helemaal niets gebeurt? Dat er 15 augustus helemaal geen shantymuziek in de kern van Noordwijkerhout te horen zal zijn...

Dat kan natuurlijk niet. Daar heeft de festivalcommissie iets op gevonden. Misschien dat het dan toch nog een beetje ouderwets gezellig wordt rond de “Witte kerk”. Gezellig maar natuurlijk wel met inachtneming van de 1,5 meter en andere regels.

15 augustus 2020
Zoals gezegd geen Shantyfestival in het centrum. Maar er zullen wel volop shanty ’s en andere meezingers te beluisteren zijn rond de Witte Kerk in het hart van de Bollenstreek. Namens de Ondernemersvereniging NOV zullen tussen 15.00 en 15.30 uur en tussen 16.30 en 17.00 uur de mooiste liedjes in het centrum van het dorp te beluisteren zijn. En de verschillende horecagelegenheden zorgen ervoor dat er vanaf 15.00 uur ook shantymuziek via hun geluidinstallaties te horen zal zijn.

Niet alleen nummers van ’t Bollenhart, maar ook muziek van koren die in het verleden aan het festival hebben deelgenomen en van de koren die 15 augustus aanwezig zouden zijn. De commissie hoopt dat op deze wijze de derde zaterdag van augustus toch alsnog een mooie shantyzaterdag wordt.

Ook Bollenstreek Omroep (BO) doet mee om van deze zaterdag een shantyzaterdag te maken. Niemand minder dan Peter van Kampen, een van de accordeonisten van ’t Bollenhart, presenteert op zaterdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur een muziekprogramma op BO. En deze zaterdag zal zijn programma voor 100% in het teken staan van shantymuziek.

Alles bij elkaar belooft 15 augustus een echte shantydag te worden. De commissie hecht er aan om te vragen dat we met elkaar zorgen voor ieders gezondheid. Dat we ons houden aan de voorgeschreven regels. Dus niet meezingen!!

Shantyfestival wordt in 2021 het 'Willem Geerlingsfestival'.

De werkgroep 'Festival van Shantykoor ’t Bollenhart' maakte afgelopen mei al bekend dat het Shantyfestival een nieuwe naam krijgt het 'Willem Geerlingsfestival'. Dit uit eerbetoon aan Willem, de motor van dit festival, aan wie wij veel te danken hebben, en die ons zo plotseling op 2 februari ontvallen is. Het was de bedoeling deze nieuwe naam feestelijk te onthullen op het festival van 15 augustus 2020.