Datum: 26-09-2020 - 03:42
10
aug
'20
Corona zorgt voor aangepast programma Feestweek De Zilk.
Geschreven door Feestcommissie De Zilk

Corona zorgt voor aangepast programma Feestweek De Zilk.

In verband met de aanwezigheid van het COVID-19 virus en de daarom ingestelde maatregelen worden wij beperkt in ons dagelijks leven. Dit geldt voor ons allemaal: jong, oud, groot en klein. Ook voor het organiseren van evenementen heeft dit vergaande gevolgen. Het “makkelijke” leven dat wij voorheen hadden, is veranderd in een leven waarbij de 1,5 meter afstand van elkaar de standaard is geworden...

Op straat, in school, bij het winkelen of gewoon samen met vrienden, voorlopig is het niet meer als van ouds. Hoe lang deze situatie nog duurt is onduidelijk. Voor ons als Feestcommissie is het wel duidelijk dat de Feestweek dit jaar niet op de gebruikelijke manier georganiseerd kan worden.

Erg jammer natuurlijk, maar omdat wij het geen optie vinden om helemaal niets te doen voor onze inwoners, hebben wij besloten om een klein aantal activiteiten toch door te laten gaan. We kunnen immers allemaal wel wat gezelligheid en vertier gebruiken. Welke activiteiten dit zijn, leest u in het overzicht. Op deze site vindt u een uitgebreidere toelichting op onze activiteiten en eventuele noodzakelijke inschrijfmogelijkheden.

Naast sommige bekende en wat aangepaste onderdelen zal het programma ook worden aangevuld met iets heel nieuws: een drive-in bioscoop. Een uniek spektakel tijdens de Feestweek en uiteraard, net als alle andere onderdelen, Coronaproof. Vooraf inschrijven is wel vereist!

Programma Feestweek De Zilk 2020
In verband met alle risico’s die het Covid-19 virus met zich meebrengt zullen er in De Zilk dit jaar helaas geen kermisattracties aanwezig zijn. Ook de Feestcommissie had natuurlijk het liefst een gezellige Feestweek in en rond De Duinpan willen vieren met jong en oud, maar wij vinden dat onverantwoord.

Zoals u hieronder kunt lezen zijn er gelukkig nog wel een paar onderdelen die veilig door kunnen gaan. Als troost voor onze “kleine” Feestweek hoeft een oliebol of appelbeignet niet te ontbreken, want de Hollandse gebakkraam staat deze dagen in het dorp.

Zaterdag 29 augustus
12.00 uur Tennistoernooi (vooraf inschrijven)
20.30 uur Drive-in bioscoop (vooraf inschrijven)

Zondag 30 augustus
07.00 uur Viswedstrijd voor volwassenen
13.30 uur Viswedstrijd voor jeugd
13.00 uur Autopuzzelrit (vooraf inschrijven)

Dinsdag 1 september
20.30 uur Pubquiz (vooraf inschrijven)

Woensdag 2 september
Straattekenen (wordt georganiseerd door De Egelantier)
13.30 uur Karikatuurvoetbal voor de jeugd
15.00 uur Puzzelwandeltocht

De Feestweek zal niet worden afgesloten met het traditionele vuurwerk. Voor meer informatie over de verschillende onderdelen kunt u klikken op de bovengenoemde onderdelen.

De collecte
Ieder jaar, kort voor de Feestweek, bent u van ons gewend dat een lid van onze club bij u langs komt voor een vrijwillige financiële bijdrage waarmee u ons in staat stelt onze activiteiten te organiseren. Omdat dit jaar al veel van onze activiteiten zijn geannuleerd, zullen wij daarom dit jaar niet bij u aanbellen.

Coronaproof
De Feestcommissie voelt zich bij het organiseren van haar activiteiten verantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van een ieder. Dat is ook de reden dat wij in overleg met de gemeente Noordwijk hebben besloten om een beperkt programma te organiseren. Naast onze verantwoordelijkheid doen wij uiteraard ook een beroep op u om de door de overheid gestelde regels op te volgen. “Alleen samen krijgen we corona onder controle”.

Wij wensen u een feestelijke week!