Datum: 26-09-2020 - 04:27
10
aug
'20
Jeugdgroepen Scouting Bosgeest coronaproof op zomerkamp. (foto's)
Geschreven door Scouting Bosgeest

Jeugdgroepen Scouting Bosgeest coronaproof op zomerkamp. (foto's)

Ook deze zomer konden de leden van Scouting Bosgeest avonturen beleven en hun grenzen verleggen tijdens één van de zomerkampen die georganiseerd werden. De afgelopen maanden waren door de coronacrisis voor elk kind en iedere jongere intens, ook voor onze Scoutingleden. Deze zomer werd het daarom belangrijker dan ooit om, even los van het gezin, met leeftijdsgenoten actief te zijn en avonturen te beleven...

 

Scouting Nederland is met verschillende zomerkamporganisaties opgetrokken om tot een protocol te komen waarmee veilig op kamp gegaan kon worden. Dat protocol werd voorgelegd aan de overheid en de experts. Natuurlijk betekende dat wel dat er beperkingen waren maar met verantwoorde maatregelen konden er zo wel veilige zomerkampen georganiseerd worden. Op die manier werd ook dit jaar voor al die kinderen, jongeren en hun (vrijwillige) begeleiders het zomerkamp toch het hoogtepunt van hun Scouting jaar.

Dit jaar daarom geen verre kampen, maar zijn de verschillende groepen op zoek gegaan naar locaties dicht bij huis. Ook werden sommige kampen iets ingekort. De Welpen en de Padvindsters konden kamperen op een grasland van Veehouderij Salman in het gebied tussen Voorhout en Noordwijk waar zij heel blij mee waren.

Hilversum was de locatie voor de Esta’s en de Verkenners gingen naar een vertrouwd terrein, Scouting kampeerterrein Het Naaldenveld in Bentveld. De Explorers hebben gebruik gemaakt van een clubhuis in Boskoop en de Bevers logeerden zoals elk jaar op het eigen clubhuis.

Omdat drukke plekken vermeden moesten worden werden veel activiteiten gehouden op het eigen terrein. Zo hebben verschillende groepen Archery Tag (met pijl en boog op elkaar schieten) of een stormbaan gehuurd. Ook is er veel gekookt met de Dutch Ovens. Deze ouderwetse pannen heeft de groep door middel van een bijdrage van het Ruigrok Fonds kunnen aanschaffen en zijn deze zomer meteen goed van pas gekomen om mee te koken en te sudderen boven een vuurtje.

Ook kanovaren was een activiteit die prima met anderhalve meter afstand te doen was en is daarom door meerdere groepen gedaan. Een ouderwetse wandel of fiets hike kon natuurlijk ook niet ontbreken op een zomerkamp.

Nu de zomerkampen achter de rug zijn zit dit vreemde seizoen er weer op. 12 september gaan we weer van start met een nieuw seizoen met hopelijk veel hoogtepunten.