Datum: 26-09-2020 - 03:18
11
aug
'20
Wethouder Piet Heemskerk (Piet de Kat) slaat op 7 juli 1977 eerste paal van wijk Zeeburg in Noordwijkerhout. (luchtfoto's en filmpje)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Wethouder Piet Heemskerk (Piet de Kat) slaat op 7 juli 1977 de eerste paal van wijk Zeeburg. (luchtfoto's en filmpje)

Het voordeel van dat je als nieuwswebsite veel bekeken wordt is dat je, als het goed is, daardoor bovenaan in zoekmachine van Google staat. Hierdoor weten bezoekers je als eerste te vinden en krijgt de BON-redactie geregeld leuke nieuwsitems aangeboden. Zoals een paar weken geleden toen de zoon, van een in de jaren 70/80 van de vorige eeuw voormalig directeur....

van projectontwikkelmaatschappij Banero Spaarneveste, via een mail aangaf dat hij van zijn vader nog 4 zwart-wit en 6 kleuren luchtfoto's van de wijk Zeeburg in aanbouw nog in bezit had. Als niet Noordwijkerhouter had hij daar niets mee en of wij daar nog interesse in hadden.....nou daar zeggen wij geen nee tegen natuurlijk. Als extraatje zat er ook nog een Super-8-film bij, waarschijnlijk ook vanuit de lucht gefilmd maar dat wist de zoon niet zeker.

De Super-8-film werd digitaal omgezet door Vink Multimedia in de Havenstraat en toen bleken het filmopnames te zijn van het slaan van de eerste paal op 7 juli 1977 voor de nieuwbouwwijk Zeeburg. Maar liefst 8000 heipalen gingen er in die jaren de grond in en wethouder Piet Heemskerk (bijnaam Piet de Kat) had de eer om de eerste paal de grond in te slaan. Op het filmpje kunt u zien dat de wethouder komt aanrijden met een Jeep die voorzien is van een vlag en daarna het slaan van de paal.

We hebben ook nog twee foto's kunnen vinden van deze heugelijke gebeurtenis in 1977 die uiteindelijk tot de bouw van 1100 woningen resulteerden. De redactie van BON gaat de foto's en de film schenken aan NoVaTo (Noordwijkerhout Van Toen), maar eerst kunt u de foto's en het filmpje hier op BON bekijken.

Heeft u ook iets uniek over Noordwijkerhout en De Zilk? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en deel het met ons allen....

Foto's en filmpje BON.