Datum: 23-09-2020 - 11:52
08
aug
'20
Voetbalwedstrijd VVSB in de 3e divisie in Noordwijkerhout.
Geschreven door Rick Rol

VVSB verliest oefenwedstrijd tegen OFC op een bijzonder warm sportpark De Boekhorst.

In een wedstrijd waar vooral de zon het naar zijn zin had heeft VVSB met 1-2 verloren van OFC. De Noordwijkerhouters kwamen nog wel op voorsprong door een kopbal van Bert Steltenpool. De gasten uit Oostzaan maakte dit doelpunt snel goed door een actie van Bilal Amarzagouio. Vlak voor tijd bepaalde Bilal el Amrani vanaf de strafschopstip de eindstand met 1-2...

 

Het was bijzonder warm op Sportpark de Boekhorst, maar ondanks de hitte werd er bij vlagen prima gecombineerd door beide ploegen. VVSB was de wat sterkere ploeg in het eerste bedrijf en kon via Hugo ter Hedde al snel op voorsprong komen. Felitciano Zschusschen legde de bal panklaar voor de nieuwbakken VVSB’er neer, maar schoot vlak langs de verkeerde kant van de paal. Ook Jelmer Vijlbrief kreeg een goede kans op de openingstreffer, maar zijn volley uit de voorzet van Puck Postma ging net over.

Na de pauze werd OFC langzaamaan wat beter dan VVSB, maar kwamen de Noordwijkerhouters op voorsprong. Een prima opgezette aanval van Peter Verhoeve en Richelo Fecunda kwam terecht bij Bert Steltenpool. De spits torende boven zijn directe tegenstander uit en kopte de voorzet van Fecunda binnen. Lang kon VVSB niet genieten van de voorsprong want binnen een oogopslag stond het alweer gelijk. Bilal Amarzagouio werd geen duimbreedte in de weg gelegd en schoot oog in oog met doelman Ruben Valk raak.

Na een flink aantal wissels kreeg een kwartier voor tijd OFC een strafschop toegekend. Bilal el Amrani schoot de bal onberispelijk binnen en zorgde zo voor de voorsprong van de gasten uit Oostzaan. Echte kansen kreeg VVSB niet meer waardoor de eerste nederlaag in de voorbereiding een feit is.

Aanstaande dinsdag wordt er alweer geoefend. De Noordwijkerhouters gaan dan op bezoek bij Foreholte. Aanvang in Voorhout is 20.00 uur.

VVSB – OFC 1-2: 65. Steltenpool 1-0, 67. Amarzagouio 1-1, 75. El Amrani 1-2.

VVSB: Valk; Postma (56. De Vlugt), Onyeike, Verhoeve, Demon (78. Knapp), Vijlbrief (46. Fecunda); Rauws (78. Spijkstra), Ter Hedde (56. Van Niel), Bakker (69. Van den Assem); Zschusschen (46. El Osrouti), Steltenpool (69. Zschusschen).

Verslag: Stefan van den Burg